Google: Hangouts wordt voor zakelijke markt en einde voor Hangouts On Air

Google begon gisteren met de uitrol van één van haar nieuwe communicatie-apps. Google Duo is de app om mee te videobellen en binnenkort zal ook Google Allo uitgebracht worden. Hangouts zal voortaan meer op de zakelijke markt gericht zijn en ook worden er andere veranderingen doorgevoerd.

Google Hangouts

Met de release van Google Duo wordt de toekomst van Hangouts weer wat minder rooskleurig, zo is de gedachte. Google Duo en Google Allo kunnen immers als vervanging voor Hangouts worden gezien. In een gesprek met Engadget zou Google hebben laten weten dat Hangouts meer de focus gaat leggen op de zakelijke gebruikers. Allo en Duo zijn afgestemd op de consumentenmarkt.

Hangouts maakt voor het gebruik van de dienst gebruik van een Google-account. Bij Duo en Allo wordt er gebruik gemaakt van het telefoonnummer van de gebruiker. Hierdoor is de applicatie meer te vergelijken met WhatsApp en dergelijke. Hangouts kan bijvoorbeeld prima gebruikt worden voor het voeren van groepsgesprekken. Hangouts blijft bestaan en zal ook gewoon vanuit de webversie van Gmail beschikbaar blijven.

YouTube livestream

Hangouts On Air

Hangouts On Air, de dienst waarmee live uitzendingen uitgezonden kunnen worden, zal vanaf 12 september op zwart gaan. De dienst wordt overgezet naar YouTube Live. Tot 12 september blijft de dienst werken, maar vanaf die datum zullen gebruikers YouTube Live moeten gebruiken, zo meldt Google.

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel