Hangouts 11: groepsgesprekken delen met link, videoberichten en einde voor gecombineerde berichten

Google heeft de chatdienst Google Hangouts geüpdatet naar versie 11. Vanaf nu kan in de Android-app gebruik gemaakt worden van videoberichten. Eerder was al in de iOS-app van Hangouts mogelijk om videoberichten naar anderen te versturen en kan je anderen laten deelnemen aan groepen via een link. Echter is er ook een functie verdwenen uit de applicatie.

Google Hangouts 11

Voor de Android-gebruikers rolt Google een nieuwe update uit voor de chat-app Google Hangouts. Vanaf nu vinden we een nieuwe functie in de applicatie en kan er gebruik gemaakt worden van videoberichten. De functie ‘video messages’ kan ook gezien worden als het versturen van video’s die je direct vanuit Hangouts kunt maken.

Onder het tekstveld is automatisch het video-icoontje te vinden. Wanneer daar op gedrukt wordt, opent de camera-interface van je telefoon. Je kunt direct beginnen met het maken van een video. Daarna kan je beslissen of je de gemaakte video wilt versturen.

Hangouts 11 Groep link

Groepsgesprekken delen met link

Voortaan is het mogelijk om anderen gemakkelijk deel te laten nemen aan groepen. Je kunt bij groepsinstellingen er voor kiezen om de groep toegankelijk te maken met een link. Hierdoor hoeven anderen alleen maar op de link te klikken en nemen ze deel. De link kan vanuit hetzelfde scherm gedeeld worden. De komst van deze functie naar Hangouts is opvallend. WhatsApp test momenteel een vergelijkbare functie.

Gecombineerde berichten

Een functie die we niet meer terugzien in Hangouts 11 is de mogelijkheid om SMS- en chatberichten te bundelen in één conversatie. De gecombineerde gesprekken zijn uit Hangouts gehaald. Om de beste SMS-ervaring te krijgen raadt Google de eigen Google Messenger app aan.

Google Hangouts 11 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold via de Google Play Store. Het kan dus even duren voordat de update beschikbaar is voor iedereen.

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel