Google Hangouts 10.0 en update Google Keep uitgebracht met nieuwe functies

Google heeft twee van haar apps voorzien van een update. Voor Google Hangouts is versie 10.0 uitgebracht voor Android. Ook de notitie-app Google Keep is bijgewerkt en heeft een aantal nieuwe functies gekregen. Beide applicaties krijgen de update vanaf nu uitgerold.

Google Hangouts

We beginnen met Google Hangouts, want daarvan is versie 10.0 uitgerold. Deze versie wordt vanaf vandaag langzaamaan verspreid via de Google Play Store. De dienst wordt nog altijd bijgewerkt, ook al komt Google komende zomer met twee nieuwe apps om mee te communiceren; Google Allo en Google Duo. In versie 10.0 kan er gebruik gemaakt worden van Direct Share. Bij het delen van een bestand duiken voortaan dus Hangouts-contacten op waarmee je onlangs gecommuniceerd hebt. Voor andere apps is Direct Share al langere tijd mogelijk.

Google Keep

Een nieuwe update voor Google Keep voegt ook verschillende nieuwe functies toe aan de notitie-app. Bij notities met een link wordt er voortaan een preview in de notitie getoond. Voor gebruikers die hun toestel in de Engelse taal hebben ingesteld is er voortaan ‘automatisch aanvullen’ beschikbaar waarmee je nog sneller je boodschappenlijstje kunt maken. In Nederland is deze functie helaas niet beschikbaar en moet je zelf de woorden voluit typen. Ook voorkomt Google Keep voortaan dat je dubbele items op je lijstje zet, door hiervan een melding te geven.

Downloaden

De updates voor Google Hangouts en Google Keep worden vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Je kunt de apps via onderstaande buttons downloaden uit de download-winkel voor Android.

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Google Keep - Notities en lijsten
Google Keep - Notities en lijsten
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel