Honor 8 preview: liefde op het eerste gezicht

De Franse stad Parijs wordt gezien als de stad van de liefde. Echter stond gisteren de stad in het teken van de Honor 8. In Parijs werd het nieuwe vlaggenschip van Honor gepresenteerd en DroidApp was daarbij aanwezig. We hebben nu een tijdje doorgebracht met de Honor 8 en we vertellen je graag onze eerste ervaringen.

Honor 8 preview

De Honor 8 werd eerder al voor de Chinese en Amerikaanse markt gepresenteerd. Een Europese release liet even op zich wachten, maar gisteren was het moment daar dat Honor het doek van de Honor 8 afhaalde. Dat deed de Chinese fabrikant in de Franse stad Parijs. DroidApp was hierbij aanwezig en in deze Honor 8 preview bespreken we alvast onze eerste indruk van de stijlvolle smartphone.

Honor 8 launch paris

 

Stijlvol design

Waar de Honor 7 nog voorzien was van een metalen behuizing, is de Honor 8 voorzien van een glazen behuizing met een metalen frame. Het glas bestaat uit vijftien verschillende lagen. Wat opvalt is dat het zo stijlvol is vormgegeven dat licht op een fraaie manier weerkaatst en het toestel een nette uitstraling geeft. Toch voelt het toestel gelukkig niet glad aan, maar wel is natuurlijk duidelijk dat glas kwetsbaarder is dan metaal.

De donkerblauwe kleur valt erg in de smaak, echter kan je ook kiezen voor de kleuren wit en zwart in ons land. Wel is het één laag waardoor de camera op dezelfde laag zit als de achterkant. Dit betekent dat wanneer er krassen op de achterkant kunnen ontstaan, deze ook op de cameralens kunnen komen. Veel fabrikanten onderbreken deze laag nog met een randje rond de camera. We hopen dat dit in de praktijk mee zal vallen.

Aan de voorkant is er het 5,2 inch Full-HD display met een goede kleurweergave. In de speaker boven het scherm is een LED-notificatielampje geïntegreerd en ook is er de 8 megapixel front-camera.

Honor 8

 

Vingerafdrukscanner en slimme bediening

Aan de achterkant van het toestel is ook de vingerafdrukscanner te vinden. Deze kan tevens als ‘Smart Key’ gebruikt worden waarbij je acties kunt koppelen bij het indrukken, ingedrukt houden of tweemaal indrukken van de vingerafdruk-knop. Je kunt zo bijvoorbeeld WhatsApp openen of de zaklamp activeren met een druk op de knop.

Een andere optie is de mogelijkheid om met je knokkels snel een actie uit te voeren. Teken je bijvoorbeeld met je knokkel een ‘S’ dan kan je een lange screenshot maken waarbij je meer informatie, content en dergelijk in een beeld kunt vastleggen. Ook kun je letters instellen en tekenen om een app te openen.

Honor 8 Blue

Dual-camera

Honor heeft aan de achterzijde de dual-camera geplaatst; met beide een resolutie van 12 megapixel. Doordat de ene lens het beeld in monochroom vastlegt en de andere camera ‘gewoon’ in kleur bevat het uiteindelijke resultaat betere details, zo weet Honor ons te melden. Eerder werd onder andere de Huawei P9 al van een dubbele camera voorzien.

Hierboven vind je drie foto’s die met de Honor 8 gemaakt zijn. Omdat de WiFi-verbinding de grootte van de foto’s niet aankon, hebben we de foto’s verkleind. De eerste indruk is vrij goed. We zullen de komende tijd de camera uitgebreid aan de tand voelen.

Filmen met de Honor 8 kan niet in 4K, de maximaal instelbare resolutie is Full-HD. In de camera-app zijn er verschillende mogelijkheden te vinden. Zo kan je de camera-instellingen handmatig aanpassen en is het mogelijk om een lichtspoor vast te leggen met langere sluitertijden. Hiervoor is een statief vrijwel onmisbaar.

Honor 8 USB Type-C

Netwerken, technologie en accu

De Honor 8 is voorzien van ondersteuning voor zowel het 2.4 GHz als het 5 GHz WiFi-netwerk. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van dual-sim waarbij je met de ene simkaart toegang krijgt tot 2G/3G en 4G, en de tweede simkaart enkel op 2G kunt gebruiken.

De Kirin 950 octa-core processor met het 4GB RAM-geheugen weet het prima bij te houden. Daarnaast is er 32GB opslagruimte beschikbaar en kan dit uitgebreid worden met een geheugenkaart. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh die opgeladen kan worden via de USB Type-C poort. Er is ondersteuning voor snel opladen. De prestaties van de batterij hebben we in deze tijd nog niet goed kunnen meten, hier zullen we in de review van de Honor 8 op terugkomen.

Voorlopige indruk

In deze Honor 8 preview hebben we de belangrijkste kanten van de Honor 8 besproken. Uiteraard hebben we het toestel nog niet voldoende gebruikt om hier een complete review van te maken. Hier trekken we graag wat langer de tijd voor uit. Echter is onze eerste indruk zeker positief. Met name de vele mogelijkheden, het erg strakke design en natuurlijk de zeer interessante prijs van 399 euro, maken het toestel erg aantrekkelijk.

Is de Honor 8 meer dan liefde op het eerste gezicht? Hier zullen we binnenkort in een uitgebreide Honor 8 review uitgebreid op terug komen.

Alles over de Honor 8 vind je op de specificatie-pagina via onderstaande button. Het toestel is nu al te bestellen bij Belsimpel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel