Honor 20 Pro preview: met macro-lens en mooi design

De Honor 20 en Honor 20 Pro zijn allebei dinsdagmiddag aangekondigd. We zijn met de Honor 20 Pro door de straten van Londen gelopen en gekeken; wat heeft het toestel allemaal te bieden? Dat bespreken we in deze preview van het toestel.

Honor 20 Pro preview

De Honor 20 Pro is de nieuwste smartphone van de Chinese fabrikant en de focus ligt vooral op de camera. Niet één, twee of drie camera’s, maar vier camerasensoren zodat je voor elke gelegenheid de juiste camera kunt gebruiken. Honor heeft de Honor 20 Pro uitgerust met een quad-camera systeem en dit zagen we eerder al terug bij de Huawei P30 Pro. Echter, de Honor 20 Pro is voorzien van een macro-lens. Hiermee moet het mogelijk worden om foto’s te maken van een object op 4 centimeter afstand.

Honor 20 Pro

Laten we eerst even naar het design kijken van de telefoon. Qua design zijn de Honor 20 en 20 Pro nauwelijks verschillend van elkaar. De telefoons hebben een 6,26 inch LCD Full-HD+ beeldscherm met een camera-gat. Hierin zit de 32 megapixel front-camera. Daarbij is de telefoon voorzien van een vingerafdrukscanner die aan de zijkant zit. Een lichte aanraking is voldoende om de telefoon te ontgrendelen; wel zo prettig. Daarbij kun je gezichtsherkenning gebruiken.

Honor 20 Pro vingerafdrukscanner

In ons aankondigingsbericht kun je alles lezen over de nieuwe smartphones. We gaan in dit artikel vooral in op de eerste ervaringen met het toestel. De Honor 20 Pro is gericht op degenen die niet een uitgebreide smartphone willen voor meer dan 1000 euro; wat met tegenwoordig bij steeds meer merken terugzien. De 20 Pro voelt minder premium aan, maar ziet er wel netjes uit.

Honor 20 Pro

We merken dat de vingerafdrukscanner aan de zijkant erg goed reageert, net als de gezichtsherkenning. De camera start snel op en we hebben in Londen al meerdere mooie foto’s kunnen maken met het toestel. Vooral de nachtmodus blijft een groot pluspunt van Huawei- en Honor-toestellen. Tevens kent de Honor 20 Pro een goede geluidskwaliteit voor het luisteren van muziek.

Honor 20 Pro

Opvallend aan de Honor 20 Pro is de kleuren waarin de smartphone uitgebracht wordt. De kleur Phantom Blue lijkt namelijk meer op groen, de kleur Phantom Black geeft de telefoon meer een paarse gloed. De smartphones zien er wel erg goed uit met hun uit meerdere lagen bestaande glazen behuizing. Wel valt op dat op de foto’s de groene kleur veel minder tot zijn recht komt, terwijl we die in het echt veel duidelijker zien.

Honor 20 Pro

Qua interface zien we nauwelijks verschillen met andere toestellen van de fabrikant. Hoewel Honor spreekt over de Motion UI interface, is het eigenlijk gewoon EMUI, en dat is prima. We gaan de komende tijd uitgebreid aan de slag met de Honor 20 Pro. Hieronder vind je alvast drie verschillende foto’s die we met de Honor 20 Pro hebben gemaakt.

Het is nog niet bekend wanneer de smartphone uitgebracht wordt in Nederland. Vermoedelijk heeft dit te maken met de gehele situatie rondom de VS en Huawei. We hebben er aardige hoop in dat dit goed zal komen. De Honor 20 Pro krijgt een adviesprijs van 599 euro en dat is voor het toestel wel erg scherp. Of we op de lange termijn ook zo positief zijn, lees je binnenkort terug in de review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel