De 12 beste apps van juni 2016

Juni was de maand waarin we eindelijk de definitieve naam van Android te horen kregen; Android Nougat. Maar in juni hebben we op DroidApp ook weer een groot aantal applicaties behandeld. We zetten de 12 beste apps van juni 2016 voor je op een rij.

Beste Android-apps van juni

Deze maand was er weer veel nieuws, waaronder de bekendmaking van Android Nougat. Op DroidApp hebben we weer een aantal reviews geplaatst. Zo kan je nu onze HTC 10 review, LG K10 review en LG G5 review lezen. Ook verschillende accessoires hebben bij ons de aandacht gekregen, zoals de LG 360 Cam en LG 360 VR. Maar er is meer nieuws.

Zo kwam Google met de tool ‘Mijn Activiteit’. Deze tool laat op toch wel schrikbarende wijze zien wat Google allemaal van je bijhoudt. Op DroidApp hebben we ook een compleet overzicht geplaatst met EK Voetbal apps.


Flamingo

Flamingo 1.0.1.1

Op de redactie zijn we enthousiast gebruiker van de nieuwe Twitter-app Flamingo. Deze Twitter-app is misschien wel de mooiste Twitter-applicatie die er voor Android te vinden is. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, een erg strak Material Design en verschillende instellingen. Op dit moment bevindt de app zich in beta-fase, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het een tof eindresultaat wordt. Flamingo for Twitter wordt namelijk ontwikkeld door de maker van Weather Timeline.

Flamingo for Twitter
Flamingo for Twitter
Ontwikkelaar: Sam Ruston
Prijs: € 2,29+

Google Maps

Google Maps via navigatie

Google Maps heeft deze maand verschillende verbeteringen doorgevoerd in de applicatie. Voortaan kan je sneller met Street View door de straten navigeren en kan je eindelijk een via-locatie toevoegen aan je routeplanner. Verder zijn de satellietkaarten verbeterd en nog veel meer. Alle nieuwe Maps functies vind je hier op de Google Maps pagina.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

DroidApp App

DroidApp App 2.0

Deze maand bracht DroidApp een grote update uit voor de DroidApp App. Met versie 2.0 kan je kiezen uit nieuwe weergave-stijlen en ook kan je meer opties vinden. Denk aan de abonnements-adviestool en de smartphone pagina’s met prijzen en specificaties. We hebben nog veel meer verbeteringen doorgevoerd, en die vind je in het nieuwsbericht over DroidApp App 2.0.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

ANWB Vakantiehulp

ANWB Vakantiehulp app

De vakantietijd breekt langzaam aan. Met de ANWB Vakantiehulp app krijg je tips, advies en informatie voor alle landen in Europa. Alle informatie is gesorteerd per land en offline beschikbaar in de app. Waar moet je op letten, wat zijn de verkeersregels en welke medische informatie moet je weten? Je vindt het in de app van de ANWB.

ANWB Vakantiehulp - Handig voor je auto vakantie
ANWB Vakantiehulp - Handig voor je auto vakantie

Tikkie

ABN Amro Tikkie app

Snel geld overmaken naar vrienden wordt met de app Tikkie nog makkelijker. De app is uitgebracht door ABN-Amro maar voor het gebruik van de app maakt het niet uit bij welke bank je zit. Een voordeel van Tikkie is dat je een betaalverzoek direct kunt versturen naar je vrienden via WhatsApp.

Tikkie
Tikkie
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Prijs: Gratis

Beter Spellen, Beter Rekenen en Beter Engels

Beter Spellen app

Noordhoff Uitgevers heeft drie applicaties in een nieuw jasje gestoken. Het gaat om de apps Beter Spellen, Beter Rekenen en Beter Engels. De applicaties zijn bedoeld voor jong en oud en geven je de mogelijkheid om iedere dag vier opdrachten te doen om je kennis bij te spijkeren.

Beter Spellen
Beter Spellen
Ontwikkelaar: Noordhoff Uitgevers
Prijs: Gratis

Google Fit

Google Fit 1.57

Google Fit heeft deze maand een nieuwe versie uitgebracht waarbij de interface op de schop is gegaan. In Google Fit 1.57 zien we meer kleuren, meer illustraties en een aangepaste bediening. Verder heeft Google de fitness-app voorzien van de mogelijkheid om doelen in te stellen en kan je gebruik maken van een (nieuwe) widget.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Weer & Buienradar

Weer & Buienradar noodweer

In de maand juni hebben delen van Nederland en België te maken gehad met flink noodweer. De update voor de app Weer & Buienradar, die eerder nog als beste uit de weer-app test kwam, waarschuwt je voortaan als er noodweer aan zit te komen op jouw locatie. Je kunt daarbij ook aangeven dat je de nachtmodus wilt activeren zodat je niet in de nacht wakker wordt gemaakt.

Weer & Radar - weeralarm
Weer & Radar - weeralarm
Ontwikkelaar: WetterOnline GmbH
Prijs: Gratis

PLUS Supermarkt

PLUS app boodschappenlijstje

Supermarktketen Plus bracht deze maand een erg strakke applicatie uit. Met de Plus app van de groene supermarkt kan je op een handige, speelse manier je boodschappenlijst bijhouden. Je kunt ook door het assortiment van Plus bladeren, je boodschappen via de app bestellen en de aanbiedingen bekijken.

PLUS supermarkt
PLUS supermarkt
Ontwikkelaar: PLUS Retail BV
Prijs: Gratis

Buienradar

Buienradar app

In juni bracht Buienradar een vernieuwde update uit voor de Buienradar app. Met de nieuwste update is een nieuw design toegevoegd aan Buienradar, krijg je nog sneller toegang tot je favoriete plaatsen en kan je alerts instellen. Wil je alles weten over de nieuwe applicatie, raadpleeg dan ons uitgebreide artikel over de Buienradar app.

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis

ADW Launcher

ADW Launcher 2.0

ADW Launcher heeft deze maand na vele jaren eindelijk een grote update gekregen. Na drie jaar is de applicatie geüpdatet naar versie 2.0 en dat geeft de app een groot aantal wijzigingen. De interface van de app is vernieuwd, het aantal mogelijkheden is flink uitgebreid en je kunt de functies uitbreiden met plugins.

De nieuwe versie is nog niet in de Play Store te vinden. Je kunt de nieuwste versie downloaden via het nieuwsbericht, via bovenstaande link.

Calendar Widget Agenda

Calendar Widget agenda

Op zoek naar een strak vormgegeven widget voor je homescreen? De app Calendar Widget Agenda is voorzien van een nette vormgeving die alle agenda-items voor je op een nette manier neerzet. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s en kleuren en zelf ook je keuze maken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel