Flamingo: nu al de mooiste Twitter-app voor Android; ontwikkeld door ontwikkelaar Weather Timeline

Weather Timeline is misschien wel één van de meest strakke weer-apps voor Android. De ontwikkelaar van Weather Timeline heeft nu een eigen Twitter-app uitgebracht onder de naam Flamingo. DroidApp heeft de applicatie gedownload en we delen graag onze bevindingen met de schitterende Twitter-app.

Flamingo

We schrijven met regelmaat over Twitter-apps. Vorige week schreven we nog over Vapor en vandaag is het de beurt aan de nieuwe app Flamingo. Opvallend aan de Twitter-app Flamingo is dat de applicatie niet door een onbekende is ontwikkeld, maar door de ontwikkelaar van Weather Timeline. Deze applicatie staat bekend om het strakke, eenvoudige maar duidelijke design en dat zien we ook terug in Flamingo.

Op dit moment bevindt Flamingo zich nog in beta-fase, maar ik ben al erg onder de indruk. Dat het hier gaat om een beta-versie blijkt wel uit verschillende probleempjes waar we tegenaan liepen. Zo gaat het toevoegen van een tweede account niet vlekkeloos en werd het kiezen van een ander thema niet goed. Echter verwacht ik dat hier razendsnel een update voor uitgebracht zal gaan worden, inmiddels is dat ook zondagavond nog gebeurd.

Volop Material Design

Flamingo is een hele gave Twitter-app waar duidelijk veel energie in is gestoken. Zoals gezegd kan je kiezen uit vele kleurrijke thema’s en zien we overal Material Design in terug. De verschillende bekende Twitter-onderdelen zoals de tijdlijn, mentions en DM’s vind je verspreid over de drie tabbladen. Uiteraard is er een zoekfunctie en kan je gebruik maken van de nachtmodus. In het menu met instellingen kan je ook de notificaties inschakelen. Wel ontbreekt op dit moment de filter-mogelijkheid, maar verder zijn we erg onder de indruk van Flamingo.

Sam Ruston, de ontwikkelaar van Flamingo heeft niet alleen aan de voorkant van de app veel energie gestoken. Wanneer we een Twitter-profiel bekijken zien we een overzichtelijke, duidelijke maar toch speelse indeling. Alles zit logisch in elkaar en ook de aanduiding van een GIF’je, een YouTube-video of een quote-retweet wordt op een duidelijke en prettige manier weergegeven. De mediabestanden die iemand gedeeld heeft worden in een zogenoemd masonry-grid getoond en dat geeft wederom Flamingo een speelse indeling.

Downloaden

De Twitter-applicatie van Sam Ruston is niet gratis, maar kost eenmalig 1,59 euro. Hiermee is de applicatie enkele euro’s goedkoper dan Fenix en Talon en ook goedkoper dan Tweetings, een zeer uitgebreide Twitter-app voor Android. Wat mij betreft is het die 1,59 euro zeker waard en dat Flamingo aan het begin staat om een erg succesvolle applicatie te worden.

Flamingo for Twitter
Flamingo for Twitter
Ontwikkelaar: Sam Ruston
Prijs: € 2,29+

Lees ook

Reageer op dit artikel