De 11 beste apps van mei 2016

In mei hebben we op DroidApp weer veel applicaties behandeld. Het was de maand van Google I/O en verschillende nieuwe toestellen en specials. We zetten de belangrijkste nieuwtjes en de 11 beste Android-apps van mei 2016 voor je op een rij.

Beste Android apps van mei

Op de eerste dag van de maand hebben we een overzicht voor je met de beste apps van de afgelopen maand. Deze applicaties hebben we behandeld op DroidApp en verdienen in deze lijst wat extra aandacht. Echter schreven we de afgelopen maand ook veel nieuws met natuurlijk ook Google I/O (samenvatting van woensdag en samenvatting van donderdag) met nieuwe apps, diensten en producten. Ook gaven we tips over hoe je het oude Instagram-icoontje terugkrijgt en Huawei P9 tips voor de Huawei P9, P9 Plus en P9 Lite. In mei publiceerde we ook de Lenovo K5 review en Huawei P9 review.

We hebben ook vier app-specials gepubliceerd op DroidApp. Mocht je op zoek zijn naar de beste fiets apps dan vind je dit in een apart artikel terug. Bij lekker weer kan je terecht bij de BBQ apps en bij slecht weer hebben we een overzicht met onweer apps. Tot slot hebben we ook nog een handig overzicht met apps om goedkoop op vakantie te gaan. Hieronder zetten we de 11 beste apps van mei 2016 voor je op een rij, in willekeurige volgorde.


Regionale omroepen

Omroep Zeeland app

De regionale omroepen (denk aan Omroep Brabant, RTV Rijnmond, Omroep Gelderland, RTV Utrecht en dergelijke) hebben deze maand een mooie update ontvangen. Er is een verbeterd design doorgevoerd en vrijwel iedere applicatie heeft nieuwe en verbeterde functies gekregen. DroidApp mocht als eerste de nieuwe apps proberen en we hebben dit uitgebreide artikel geschreven over de regionale omroep apps. Daar vind je ook de download-links en meer informatie per app.

Google Trips

Google Trips

Google heeft een eigen reis-app uitgebracht voor Android; Google Trips. De applicatie wordt momenteel getest door een uitgekozen groep gebruikers, maar door het APK-bestand te downloaden kan je de app ook gewoon gebruiken. Google Trips is een reis-app die je tips geeft voor je volgende vakantie en daarbij ook tal van nuttige informatie bevat. Ook je eerder gemaakte reizen kan je via Google Trips terugvinden. Alles over de app en hoe je het kunt downloaden, vind je in het Google Trips artikel.

Traffic Lanes 2

Traffic Lanes 2

Een leuke game voor op de smartphone en tablet is Traffic Lanes 2. In dit spel moet je de verkeerslichten regelen op gevaarlijke kruisingen. Als het te lang duurt, zal dit de verkeersveiligheid niet ten goede komen. Er zijn tientallen mappen met verschillende scenario’s. Dit maakt de applicatie afwisselend en erg leuk om te spelen.

Traffic Lanes 2
Traffic Lanes 2
Ontwikkelaar: ShadowTree
Prijs: Gratis

Google Translate

Google Translate 5.0

De vertaal-app Google Translate heeft in mei een fijne update ontvangen. Voortaan kan je vanuit vrijwel iedere applicatie tekst vertalen naar een andere taal, zonder die app te verlaten. Hiervoor is de functie ‘Tap to Translate’ toegevoegd aan de Android-app in versie 5.0. Na het selecteren en kopiëren van tekst naar het klembord, krijg je automatisch de drijvende button te zien als je de functie hebt ingeschakeld. Erg handig!

Google Translate
Google Translate
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Limitly Screen Time Control

Limitly Screen Time Control

Als we ons ook maar even vervelen, dan grijpen we snel naar onze mobiele telefoon. Ook kinderen zitten vaak te spelen met een smartphone. Hoewel dit erg leuk is, kan een kind zomaar teveel tijd doorbrengen met het spelen van spelletjes en dergelijke op de smartphone. Met de app Limitly Screen Time Control kan je als ouder instellen dat een bepaalde applicatie op bepaalde dagen maar een X aantal tijd gebruikt mag worden, of dat je alleen tussen een bepaald tijdstip een app mag gebruiken. Lees hier de Limitly review.

Limitly Screen Time Control
Limitly Screen Time Control
Ontwikkelaar: Limitly
Prijs: Gratis

Notifly

Notifly

Snel berichten beantwoorden van WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram of een andere dienst? Dat kan voortaan met de app Notifly. Deze toepassing geeft bij een nieuw bericht een soort van drijvend venster weer met de mogelijkheid om snel op een bericht te reageren.

Notifly
Notifly
Ontwikkelaar: Flyperinc
Prijs: Gratis

Google Toetsenbord

Google Toetsenbord thema

Een toffe update verscheen deze maand voor Google Toetsenbord. De keyboard-app van Google kan nu gebruikt worden met thema’s. Hoewel de update nog altijd niet beschikbaar is via de Google Play Store werkt de functie, die eigenlijk geïntroduceerd is voor Android N, ook op toestellen met Marshmallow en Lollipop. Je kunt dus voortaan tijdens het typen kijken naar je favoriete foto en niet meer naar die (saaie) achtergrondkleur. In dit artikel lees je alles over Google Toetsenbord met thema’s en hoe je de app kunt downloaden.

Flitsmeister

Flitsmeister melden

De Nederlandse ontwikkelaars van Flitsmeister opende deze maand de aanval op navigatie-app Waze. Vanaf nu is het mogelijk om in Flitsmeister een melding van een bepaalde verkeerssituatie te maken. Je kunt net als bij Waze een melding maken van bijvoorbeeld een stilstaand voertuig, slecht wegdek, mist, een obstakel of een ongeval.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar: Flitsmeister
Prijs: Gratis

Magic Cleaner for WhatsApp

Magic Cleaner for WhatsApp

Magic Cleaner for WhatsApp is een handige applicatie om orde in de foto-chaos te krijgen. Het gaat hierbij specifiek om foto’s die worden uitgewisseld via WhatsApp. Van screenshots die je niet meer nodig hebt tot grappige cartoons; je herkent het vast wel. Al snel vragen de vele foto’s veel opslagruimte op je telefoon. Met Magic Cleaner for WhatsApp worden de foto’s herkend en worden suggesties gedaan van welke foto’s waarschijnlijk wel verwijderd mogen worden. De app zit vol met slimme technologieën om de verschillende foto’s te herkennen. Ben je het hiermee eens, dan worden ze door de app verwijderd en heb jij weer opslagruimte over voor iets anders.

Siftr Magic Cleaner
Siftr Magic Cleaner
Prijs: Gratis

quickReply

quickReply

De app quickReply maakt het mogelijk om snel op berichten te reageren zonder een de desbetreffende applicatie te openen. Anders dan de eerder genoemde app Notifly werkt deze app met meer apps, waaronder bijvoorbeeld ook Gmail. Je kunt vanuit de melding een bericht typen, net zoals dit het geval is als bij Android N.

quickReply (chatHeads)
quickReply (chatHeads)
Ontwikkelaar: Jawomo
Prijs: Gratis

Smart Wallpaper

Smart Wallpaper

Ben je eigenlijk wel uitgekeken op de wallpaper die je al langere tijd hebt? Met Smart Wallpaper kan je op basis van verschillende situaties automatisch wisselen van wallpaper. Aan de hand van het verbonden WiFi-netwerk, de dag, maand of het weer wordt de achtergrond van je telefoon aangepast naar een andere. Het voordeel daarbij is dat je zelf bepaald welke achtergrond er komt, want je kiest zelf de foto’s.

Smart Wallpaper
Smart Wallpaper
Ontwikkelaar: feedK - Daniele Rigo
Prijs: Gratis+

En natuurlijk hebben we ook nog onze eigen DroidApp app waarmee je op de hoogte blijft van het laatste Android-nieuws, apps, reviews, specials en meer.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel