De 12 beste apps van april 2016

Op iedere eerste dag van de nieuwe maand zetten we de beste Android-applicaties van de afgelopen maand voor je op een rij. Dit keer zijn we aangekomen bij het overzicht met de beste Android-apps van april 2016. Welke apps mogen er niet ontbreken op je smartphone of tablet? En wat heb je verder gemist op DroidApp? We hebben voor je een selectie gemaakt met de 12 beste apps van april.

Beste Android apps april

April was een maand vol nieuws. Zo kon je alles lezen over het nieuwe vlaggenschip van Samsung in de Samsung Galaxy S7 review en kwam vandaag ook de Huawei P9 review online. We hebben verschillende app-specials gepubliceerd met nuttige apps voor vliegtuigspotters, de beste apps voor Koningsdag en de beste GPS-tracker apps voor Android, die direct als alternatief van Google My Tracks gebruikt kunnen worden. In ons uitgebreide bericht over 4G kan je alle nuttige informatie vinden over 4G; frequenties, banden en de techniek. Deze informatie kan zeker van pas komen bij het aanschaffen van een nieuwe smartphone.

Natuurlijk hebben we ook deze maand weer verschillende applicaties behandeld. We hebben een selectie voor je gemaakt van de 12 beste Android-apps van april 2016. Deze hebben we voor je in willekeurige volgorde hieronder voor je op een rij gezet.


Google Foto’s

Google Foto's 1.19

Google Foto’s kreeg deze maand verschillende updates. Sinds deze maand is het met de foto-app van Google mogelijk om zelf handmatig te kiezen welke foto’s je precies wilt back-uppen. Handig als je niet wilt dat hele albums en collecties automatisch in de cloud worden opgeslagen. Enkele dagen geleden werd Google Foto’s 1.19 uitgebracht waarbij de zoekfunctie werd verbeterd en je nu gepersonaliseerde video’s kunt maken van je foto’s en gebeurtenissen.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Vlaginstructie

Vlaginstructie app

De app Vlaginstructie doet precies wat het zegt te doen. In Nederland mogen we bij verschillende gelegenheden de vlag uithangen. Met Koningsdag of bij een verjaardag van de Oranjes mag de vlag met wimpel naar buiten. Maar hoe laat mag de vlag uit, en wanneer moet de vlag weer naar binnen worden gehaald? Met de Vlaginstructie app krijg je een melding van wanneer je de vlag uit mag hangen. Daarnaast zie je ook op welke dagen je mag vlaggen; een handige app van Nederlandse bodem.

MyPermissions

MyPermissions

Privacy is iets wat we allemaal belangrijk vinden. Met de app MyPermissions krijg je controle over wat je eigenlijk deelt. Wat willen de geïnstalleerde applicaties van je weten, en waar hebben ze allemaal toegang toe? Mag een weer-app zomaar toegang krijgen van je tot je contacten en mag een fitness-app je foto’s bekijken? Misschien ben je er niet eens bewust van dat applicaties zoveel data van je verzamelen. MyPermissions maakt je hiervan dus bewust.

MyPermissions Privacy Cleaner
MyPermissions Privacy Cleaner
Ontwikkelaar: MyPermissions
Prijs: Gratis

WikiHow

WikiHow app

Een erg handige applicatie, dat is WikiHow. Deze applicatie omvat een groot aantal verschillende tips en tricks. Denk hierbij aan het snijden van een mango of het opvouwen van een t-shirt. Wil je je autoruit ijsvrij maken, of leren fileparkeren? WikiHow is een enorm uitgebreide applicatie die je dit stap voor stap allemaal vertelt. Je kan het maar nodig hebben!

wikiHow: complete handleiding
wikiHow: complete handleiding
Ontwikkelaar: wikiHow
Prijs: Gratis

Roundme

Roundme panorama

Roundme is een toffe applicatie als je de wereld graag eens in 360-graden wilt bekijken. In de in Material Design vormgegeven app zie je tientallen panorama’s van diverse locaties van over de hele wereld. Tevens is Roundme goed bruikbaar met een VR-bril, zoals een Google Cardboard. Hiermee kan je om je heen kijken waarbij het net lijkt alsof je zelf op die plek bent. Bij verschillende panorama’s wordt dit gevoel extra versterkt omdat er geluid beschikbaar is die zich aanpast aan de richting waar je naar kijkt.

Roundme
Roundme
Ontwikkelaar: Roundme Ltd
Prijs: Gratis

Giphy

Giphy app

Giphy heeft in april haar eigen Android-applicatie uitgebracht. Met deze app krijg je toegang tot een enorme database aan geanimeerde plaatjes. Kies je voor die bekende presentator die een bepaalde beweging doet, of kies je voor de kat die van zichzelf schrikt in de spiegel. De gifjes die je in de Giphy app tegenkomt kan je direct delen met je vrienden of opslaan op je smartphone; wie weet komt het nog eens van pas.

GIPHY: GIF & Sticker Keyboard
GIPHY: GIF & Sticker Keyboard
Ontwikkelaar: Giphy, Inc.
Prijs: Gratis

Brain Wars

Brain Wars hoofdscherm

Brain Wars bestaat uit meerdere mini-games die je kunt spelen om je hersenen te trainen. De mini-games helpen je met het behalen van punten als je het goede antwoord geeft. De mini-games in Brain Wars speel je tegen een willekeurige tegenstander die ook de app heeft gedownload. Aan het eind van een opgave zie je wat je score is en kan je zien hoe de tegenstander het heeft gedaan.

Brain Wars
Brain Wars
Ontwikkelaar: Translimit, Inc
Prijs: Gratis

Finch for Twitter

Finch for Twitter

Voor Android is er een groot aanbod aan Twitter-apps. Op de redactie gebruiken we het liefst Tweetings, Plume en de standaard Twitter-app. Aan het rijtje Twitter-apps voor Android kunnen we nu de app Finch for Twitter toevoegen. Deze app is voorzien van strak Material Design en ondersteunt meerdere accounts. Finch wordt met regelmaat voorzien van een update waarmee nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd.

Finch for Twitter
Finch for Twitter
Ontwikkelaar: Mobile Social Apps
Prijs: Gratis

Cinnamon

Cinnamon boodschappenlijst

Cinnamon is niet zomaar een boodschappen-lijst app voor Android, maar eentje met een erg strak design. Bij het opstellen van je boodschappenlijstje kan je aangeven wat de prijs van een product is, waardoor je het eindbedrag van de verschillende boodschappen ook direct kunt zien. Een andere handige functie in Cinnamon is dat je producten aan je voorraad kunt toevoegen. Handig voor als je bepaalde producten al in je voorraadkast thuis hebt staan.

Cinnamon Boodschappenlijst
Cinnamon Boodschappenlijst
Ontwikkelaar: Gary Wong
Prijs: Gratis+

WebCams

Webcams

WebCams is een applicatie die je van over de hele wereld webcams voorschotelt. Je kunt live meekijken in de Duitse stad Berlijn of een wintersportgebied in Oostenrijk bekijken. De duizenden webcams die je via de WebCams app kunt bekijken, worden allemaal weergegeven op een kaart zodat je direct de plaats van jouw keuze kunt bepalen. Mocht je snel toegang willen tot een webcam op een later moment, kan je hem gemakkelijk toevoegen aan je favorieten.

WebCams
WebCams
Ontwikkelaar: Tomáš Valenta
Prijs: Gratis

Linguee

Linguee

Een uitgebreide, gratis woordenboek-app; dat is Linguee. Je kunt tekst van en naar het Engels vertalen en van een woord ook de betekenis opvragen. Ook kan je andere talen selecteren voor het vertalen van woorden. Naast de vertaling en betekenis krijg je ook verschillende voorbeelden te zien zodat je weet hoe het woord gebruikt kan worden. Linguee is vrij van advertenties en geeft gebruikers ook de mogelijkheid om hun woordenboek offline op te slaan; handig voor op vakantie!

Woordenboek Engels - Linguee
Woordenboek Engels - Linguee
Ontwikkelaar: DeepL SE
Prijs: Gratis

Drivemode

Drivemode WhatsApp

Drivemode kwam deze maand met een handige update. Met Drivemode kan je onderweg op een relatief veilige en verantwoorde manier je telefoon bedienen. Het bedienen van je smartphone gaat middels spraakopdrachten. Met de update wordt het mogelijk gemaakt om Drivemode je binnengekomen berichten via Hangouts, Facebook Messenger en WhatsApp voor te lezen. Wil je het bericht beantwoorden, dat kan ook met je stem. Je hoeft hiervoor geen enkele toets aan te raden. Eerder was het al mogelijk om bij een binnengekomen bericht Drivemode je Gmail, Telegram, Twitter of Skype bericht te laten oplezen.

Drivemode: alles met je stem!
Drivemode: alles met je stem!
Ontwikkelaar: Drivemode, Inc.
Prijs: To be announced
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel