Roundme: bekijk de wereld in 360-graden panorama’s

Met de app Roundme kun je diverse delen van de wereld bekijken in 360-graden. Het fraaie aan deze app is dat je ook gebruik kunt maken van een virtual reality headset zoals de Google Cardboard.

Interactieve 360-graden panorama’s

Wanneer je de Roundme app opstart krijg je een overzicht van allerlei interessante locaties te zien. Door op een van deze kaarten te klikken komt de panorama foto en aanvullende informatie tevoorschijn. Wanneer je geen gebruik maakt van een VR-headset dan kun je de app nog steeds gebruiken door met je telefoon rond te kijken.

Roundme app

In de Roundme applicatie zijn ook collecties te vinden waarin panorama’s met een speciaal thema zijn samengevoegd. Via het tabblad recent krijg je recentelijk geüploade materialen te zien. Ook kun je items tegenkomen waarbij geluid zit verwerkt, door een hoofdtelefoon op te zetten krijg je geluiden te horen uit de richting waar je naar kijkt.

Via het wereldbol icoon in de applicatie krijg je toegang tot een wereldkaart met alle beschikbare panorama’s. Maak je gebruik van Android 6.0 Marshmallow dan wordt er netjes gevraagd of de app toegang mag tot je huidige locatie. Dit kun je weigeren want ook zonder je eigen locatie werkt dit prima.

Roundme app panorama kaart

De Roundme applicatie is gratis te downloaden voor Android via de Google Play Store.

Roundme
Roundme
Ontwikkelaar: Roundme Ltd
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel