Vlaginstructie app: wanneer mag de vlag uit?

Met Koningsdag, voor Dodenherdenking of voor verjaardagen van de Koninklijke familie; voor verschillende gelegenheden mag er gevlagd worden. Maar van hoe laat tot hoe laat mag je de vlag buiten hangen? Daarvoor is er de handige Vlaginstructie app die alles mooi voor je op een rijtje zet. Daarbij geeft de app antwoord op vragen als; mag de oranje wimpel aan de mast, moet de vlag halfstok?

Vlaginstructie app

De Vlaginstructie app is een applicatie die precies doet wat hij zegt; het geven van instructies voor het vlaggen. Je vind in de applicatie een compleet overzicht van alle momenten dat de vlag mag worden gehesen. Je ziet de reden, de datum en de tijden voor het hijsen en het strijken van de vlag. De tijden hebben te maken met zonsopgang en zonsondergang.

Wanneer mag de vlag uit?

Daarnaast mag bij Koninklijke gebeurtenissen de oranje wimpel meewapperen. Als dit het geval is, wordt dit ook keurig in de applicatie aangegeven. Handig aan de Vlaginstructie app is dat je notificaties in kunt stellen als de vlag naar buiten mag, en weer naar binnen moet. Wanneer er een extra vlaginstructie wordt gegeven, zoals bij een dag van nationale rouw, dan zal de applicatie automatisch dit vlagmoment toevoegen aan de app.

Je kunt de Vlaginstructie app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Mocht de button het niet doen, dan kun je de app via deze link uit de Play Store op je Android-apparaat downloaden.

Lees ook: Grote weer-app test 2017: welke weer-app is de beste?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel