4 nuttige apps voor vliegtuigspotters

Kijk en fotografeer je graag vliegtuigen? Om jezelf nog beter te maken in je hobby zijn er diverse applicaties te downloaden die het leven van een vliegtuigspotter nog beter kunnen maken. Welke vliegtuigen kan je verwachten? Welke gaat zometeen landen, en waar? DroidApp zet de beste vliegtuigspotter apps voor Android op een rijtje.

Vliegtuigspotter apps

Of je nou met je camera bij de Polderbaan staat bij Schiphol, met je verrekijker langs de weg bij Rotterdam Airport of vanuit je eigen achtertuin; je kunt vliegtuigen vrijwel vanaf elke plaats bekijken. Voor degenen die meer uit hun hobby willen halen met het spotten van vliegtuigen of gewoon af en toe een keer vliegtuigen willen kijken, zetten we vier Android applicaties voor je op een rij die van pas kunnen komen bij het kijken naar vliegtuigen.

Flightradar24

Flightradar24 app

Onmisbaar en absoluut het geld waard is Flightradar24. Deze applicatie laat je van over de hele wereld zien waar welk vliegtuig vliegt. Of je nou bij Schiphol staat of ergens midden in Berlijn, je ziet alle interessante details zoals de snelheid, de luchtvaartmaatschappij, de route, het vliegveld van vertrek en de bestemming. Tevens kan je sinds enige tijd de vliegtuigradar op het grote scherm bekijken, dankzij de ondersteuning voor de Chromecast. Ook kan je de vliegtuigen bekijken via je smartwatch door de Android Wear-integratie.

Flightradar24 Flight Tracker
Flightradar24 Flight Tracker
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Baangebruik Schiphol

Baangebruik Schiphol

De app Baangebruik Schiphol is erg handig voor de vliegtuigspotters die bij Schiphol willen kijken. Baangebruik laat zien welke banen (zowel startbanen als landingsbanen) op dit moment in gebruik zijn op Schiphol. Hierdoor weet je of je langs de spottersplaats langs de Polderbaan kan staan, of dat je bij de Kaagbaan, Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan of Zwanenburgbaan moet staan.

Baangebruik Schiphol
Baangebruik Schiphol
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Flight Aware

Flight Aware app

Met de app Flight Aware blijf je op de hoogte van de vliegtuigen die jij interessant vindt om te volgen. Je kunt in de applicatie vluchtnummers invoeren maar ook direct bekijken welke vliegtuigen er gaan opstijgen, taxiën en landen op de luchthaven van je keuze. Ook zie je wat informatieve weercondities rondom de luchthaven die je gekozen hebt.

FlightAware Vlucht-tracker
FlightAware Vlucht-tracker
Ontwikkelaar: FlightAware
Prijs: Gratis+

Weer-app

Yr no app

Ook wel handig om op je telefoon te hebben is een weer-app. Ik kan je garanderen dat fotograferen van vliegtuigen in de regen niet tof is. Maar de foto’s die je vervolgens maakt kunnen wel erg spectaculair zijn! Met vrijwel elk weertype is het fotograferen van vliegtuigen leuk. Mocht je op zoek zijn naar de beste weer-app, raadpleeg dan onze uitgebreide weer-app test, die we ieder jaar uitgebreid uitvoeren.

Yr
Yr
Ontwikkelaar: NRK
Prijs: Gratis

Laatst bijgewerkt: mei 2022
Gepubliceerd: april 2016

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel