De 8 beste apps van maart 2016

Op iedere eerste dag van de maand publiceren we een overzicht met de meest interessante apps voor Android. Het gaat om apps die we in de afgelopen maand hebben behandeld. Naast handige, nuttige en mooie apps kunnen het ook leuke en bijzondere apps zijn. We zetten de beste apps van maart 2016 voor Android voor je op een rij.

Beste Android apps maart

We hebben op DroidApp meer behandeld deze maand dan alleen apps. Zo moet je oppassen voor bepaalde malafide Instagram apps die je account overnemen. DroidApp is hier dieper ingedoken en zonder dat je het door hebt hebben de ontwikkelaars vervolgens toegang tot je account en je foto’s.

We schreven ook een uitgebreid artikel met Samsung Galaxy S7 tips en publiceerde we de Moto X Style review. Tevens vind je op de website een artikel met alle interessante functies in Android N. Mocht je lekker in de weer zijn met tuinieren en je moestuin, dan vind je hier een overzicht met de 7 beste moestuin apps.


Waze

Waze 4.0

Waze is een sociale navigatie-app die deze maand werd geüpdatet. In Waze 4.0 zijn er verbeteringen doorgevoerd in de bediening en de vormgeving van de applicatie. Waze is een platform waarbij je andere weggebruikers kunt attenderen op bijvoorbeeld een flitser, file, ongeluk, auto met pech of een iets anders. Daarnaast kan je natuurlijk ook de meldingen van andere gebruikers zien. Je krijgt gesproken routebegeleiding, maar is niet (in tegenstelling tot HERE en Google Maps) offline te gebruiken. In ons uitgebreide artikel over Waze 4.0 lees je alles over deze handige app.

Waze navigatie & Live verkeer
Waze navigatie & Live verkeer
Ontwikkelaar: Waze
Prijs: Gratis

Wildlands Adventure Zoo

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo is de naam van de nieuwe dierentuin in Emmen, voorheen Dierenpark Emmen. Bij een nieuwe dierentuin hoort ook een frisse, toffe applicatie. De Wildlands Adventure Zoo app van de dierentuin geeft je alle informatie over de verschillende dieren en laat je de verschillende werelden ontdekken. Tevens vind je er informatie over activiteiten en bijzonderheden.

Foodie

Foodie

Maak je graag foto’s van je avondeten? Dan kan je met de app Foodie nog verder hiermee experimenteren. Foodie is gemaakt voor de liefhebbers en bereiders van koken en eten. Via de applicatie maak, of kies je een foto en die kan je vervolgens voorzien van een speciaal filter. Ook kan je verschillende effecten toevoegen zodat je voedselfoto helemaal naar wens is. Het eindresultaat kan je vervolgens delen met de rest van de wereld via bijvoorbeeld de sociale netwerken.

Foodie - Camera for life
Foodie - Camera for life
Ontwikkelaar: SNOW, Inc.
Prijs: Gratis

Citymaps

Citymaps

Deze maand kreeg de app Citymaps een interessante update. De applicatie is een mix tussen TripAdvisor en Foursquare en is handig voor op reis bij het bezoeken van een stad. Vanaf nu kan je de kaarten, tips en bezienswaardigheden in een stad offline opslaan. Daarnaast blijft de applicatie er erg strak uitzien door het gebruik van Material Design en de prettige bediening. Een aanrader voor degenen die (binnenkort) op citytrip gaan.

Citymaps: Offline Reiskaart
Citymaps: Offline Reiskaart
Ontwikkelaar: Citymaps
Prijs: Gratis

App Cloner

App Cloner

App Cloner is een applicatie met verschillende mogelijkheden. Zoals de naam al aangeeft kan je applicaties ‘klonen’. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld twee accounts gebruikt bij een dienst als Facebook maar de applicatie geen meerdere accounts ondersteunt. Ook kan je de kleur van icoontjes aanpassen. Een handige toepassing waarover je alles kunt lezen in ons App Cloner artikel.

App Cloner
App Cloner
Ontwikkelaar: AppListo
Prijs: Gratis+

ANWB Camping

ANWB Camping app

Ben je een kampeer-liefhebber? Dan is de ANWB Camping applicatie een app die zeker van pas kan komen. De update die in maart werd uitgebracht voor de Android-app bracht de mogelijkheid om direct vanuit de ANWB Camping app een kampeerplaats te boeken. Tevens krijg je toegang tot een database van meer dan 8.750 campings in binnen- en buitenland. De informatie met bijvoorbeeld de foto’s en reviews kan je ook nog eens offline opslaan.

ANWB Camping
ANWB Camping
Ontwikkelaar: ANWB
Prijs: Gratis+

Pasta Maestro

Pasta Maestro

Pasta Maestro is voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken. Je vindt er de meest uiteenlopende pastagerechten. De Pasta Maestro app laat je kiezen of je visgerechten wilt zien of juist pasta met vlees of vega. Bij elk recept vind je de ingrediënten die je vervolgens ook gelijk kunt toevoegen aan je boodschappenlijst. De maker van de app is Grand’Italia en geeft je bij ieder gerecht interessante weetjes en tips.

Pasta Maestro
Pasta Maestro
Ontwikkelaar: Grand'Italia
Prijs: Gratis

Miitomo

Miitomo

Nintendo bracht op de laatste dag van maart haar eerste Android-app uit. De app genaamd Miitomo is een game waarbij je op een enorm uitgebreide manier je eigen personage kunt creëren. Miitomo heeft een sociale insteek waarbij je je vrienden beter kunt leren kennen door elkaar vragen te stellen en deze te beantwoorden. Je Mii kan je vervolgens voorzien van een eigen persoonlijkheid en andere kleding. De mogelijkheden rondom het ‘eigen maken’ van je Mii zijn eindeloos. Je kunt alle ins- en outs over de game van Nintendo lezen in ons artikel over Miitomo.

Miitomo
Miitomo
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel