Waze 4.0: sociale navigatie-app krijgt grote update; alles wat je moet weten

Waze is niet zomaar een navigatie-app, maar een applicatie waarmee weggebruikers elkaar op de hoogte kunnen houden van controles, ongelukken, wegafsluitingen en meer. Zojuist is Waze 4.0 uitgebracht voor Android met een vernieuwde uitstraling en een groot aantal verbeteringen. Wat maakt Waze 4.0 zo bijzonder? We zetten het voor je op een rij.

Waze 4.0

Waze 4.0 is vanaf nu te downloaden uit de Google Play Store. Al eerder verschenen er berichten en screenshots van de nieuwste update, en vandaag is hij publiekelijk beschikbaar. De ontwikkelaars hebben Waze 4.0 flink verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Eén van de verbeteringen is dat de applicatie tijdens het navigeren nu minder batterij zal verbruiken. Daarnaast zijn er verschillende animaties toegevoegd.

Navigatie

Het starten van een routebeschrijving gaat erg snel. Door over het scherm van links naar rechts te schuiven krijg je de mogelijkheid direct naar huis of werk te navigeren. Je kunt daar ook de zoekfunctie vinden en zelf een adres of locatie invoeren. Op de kaart wordt vervolgens de route getoond waarna je desgewenst een overzicht met alternatieve routes kunt bekijken, je route realtime (ETA) kunt doorsturen naar vrienden of de routebegeleiding te beëindigen.

Via-bestemming en meldingen

Waar HERE, Google Maps en vele andere navigatie-apps niet de mogelijkheid bieden een via-bestemming toe te voegen aan je route, biedt Waze dat wel. Voordat je de route start kan je zien welke meldingen er op jouw route zijn gedaan. Denk aan een flitser, een file, een ongeluk, wegversperring of politiecontrole. Daarnaast kan je op de kaart bekijken wat de gemiddelde snelheid is van ‘Wazers’, zodat je kunt zien hoe druk het is.

Tijdens het rijden wordt deze informatie bijgewerkt en krijg je te zien als je bijvoorbeeld bijna een auto met pech nadert, zodat je hierop beter kunt anticiperen. Met een druk op de knop kan ook jij direct een melding maken van een ongeluk, gevaar op de weg (zoals rondvliegend voorwerp of slecht wegdek), afsluiting, een probleem met de kaart, file of iets anders. Deze informatie wordt vervolgens

Herinneringen

Je kunt Waze koppelen aan je agenda. Dit heeft als voordeel dat je nooit meer een afspraak vergeet. Waze 4.0 zal je een melding sturen als het tijd is om in de auto te stappen. Hierbij houdt de applicatie rekening met de verkeersdrukte, meldingen en eventuele opstoppingen.

Via de applicatie krijg je ook toegang tot een berichtenbox met informatie over Waze. Als je de applicatie voor de eerste keer opstart krijg je ook een korte uitleg met wat de mogelijkheden zijn met Waze. Wij hebben de afgelopen dagen al meerdere keren Waze 4.0 gebruikt. Het is een erg prettige navigatie-app die je snel op de hoogte brengt van de situatie op de weg. Wel lust Waze nog steeds wat veel van je accu, maar daar hebben ze gelukkig autoladers voor uitgevonden.

Downloaden

Wil je Waze 4.0 ook gebruiken om mee te navigeren? De update wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Je kunt direct de applicatie installeren via onderstaande button.

Bekijk ook: 12+ onmisbare auto-apps voor iedere automobilist

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel