7 handige tuinieren-apps voor je moestuin

Massaal zijn we allemaal weer aan het zaaien begonnen om een begin te maken aan onze eigen moestuin. Wat moet je weten over het tuinieren? Wanneer moet je je groenten verpotten en wat zijn de beste omstandigheden? DroidApp zet zeven interessante en handige tuinieren-apps voor je op een rij zodat jouw moestuintje wel een succes moet worden

Moestuin apps

De Albert Heijn heeft momenteel de moestuintjes die je bij je boodschappen krijgt. Toch is dit niet de enige manier om zelf bijvoorbeeld je groenten te oogsten. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar die je kunnen helpen bij het onderhouden van je moestuintje. Dit zijn de zeven meest handige apps voor Android.

Gardroid

Gardroid

Gardroid is een applicatie die je op een overzichtelijke manier belangrijke informatie geeft over de zaadjes van de verschillende groenten. De app heeft een vleugje Material Design en dat maakt de applicatie een stuk strakker. Je vind er informatie over of je een zaadje binnen of buiten moet planten, welke temperatuur het meest geschikt is en de ideale (licht-)omstandigheden. Een onmisbare applicatie!

Gardroid - Groenten tuin
Gardroid - Groenten tuin
Ontwikkelaar: Dimitri De Kerf
Prijs: Gratis

MijnTuin.org

MijnTuin.org

De MijnTuin.org app is een verlengstuk van de website waarop je de voortgang van je moestuintje kunt bijhouden. Je ziet in hoeveel tuinen de radijs groeit en hoeveel keer de andere bloemen en planten gepoot zijn. MijnTuin.org is een sociaal netwerk voor de liefhebbers van tuinieren. Je kunt met de app niet alleen kennis uitwisselen maar ook de tuinen van andere tuinders ontdekken. Daarnaast vind je in de MijnTuin app ook nuttige informatie.

MijnTuin.org
MijnTuin.org
Ontwikkelaar: Gekiere.com
Prijs: Gratis

Pokon

Pokon

De Pokon app geeft je informatie over het kweken van de verschillende groenten en kruiden in je moestuin. Wat is de beste verzorging voor je planten en hoe hoog wordt een plant eigenlijk? Wat is de beste bodem en hoe dien je bijvoorbeeld tijm te voeden? In de Pokon app krijg je antwoord op deze vragen. Daarnaast geeft de Pokon app ook advies over het snoeien van je gazon, het mooier krijgen van je orchideeën; eventueel aangevuld met video’s.

Pokon
Pokon
Ontwikkelaar: Media Artists bv
Prijs: Gratis

Tuin Manager

Tuin Manager

De app Tuin Manager is een applicatie waarin je zelf de verschillende groenten en bloemen kunt toevoegen. Je stelt in wanneer ze water moeten hebben, zodat je hier op tijd een notificatie van krijgt. Daarnaast kan je een alarm toevoegen voor bijvoorbeeld het bemesten of besproeien. Je kunt de voortgang van de groei bijhouden aan de hand van foto’s die in een logboek worden opgeslagen. Tot slot kan je ook memo’s toevoegen voor het geval dat er bijzonderheden te melden zijn.

Tuin Manager
Tuin Manager
Ontwikkelaar: LemonClip
Prijs: Gratis+

Makkelijke Moestuin App

Makkelijke Moestuin app

Deze applicatie is vooral bedoeld voor degenen die zaden van ‘Makkelijke Moestuin’ gebruiken met de daarvoor geschikte moestuinbakken. De applicatie richt zich op de stap-voor-stap uitleg die je helpt met het zaaien, het verzorgen van planten en het oogsten. Dankzij de ‘Makkelijke Moestuin App’ gebeurt dit op de juiste tijd, op de juiste plek en wordt dit duidelijk gemaakt aan de hand van illustraties.

Makkelijke Moestuin App
Makkelijke Moestuin App

MijnMoestuinKalender

MijnMoestuinKalender

Deze Moestuin Kalender helpt je met het geven van een herinnering wanneer het tijd is om de zaadjes te zaaien, te planten of te oogsten. In de app vind je een aantal groentesoorten en fruitsoorten terug zodat je die kunt toevoegen aan je kalender in de app. Ook kan je eventueel missende soorten handmatig toevoegen en hiervan de ontkiemtijd en groeitijd instellen. Deze app kan handig zijn, alleen laat de bediening wel een beetje de wensen over.

MijnMoestuinKalender
MijnMoestuinKalender

Zaaikalender

Zaaikalender

De app Zaaikalender doet precies wat zijn naam al doet vermoeden. Je kiest in deze app de maand waarin je de zaadjes wilt zaaien en vervolgens zie je waar je dit het beste kunt doen. Kan je je groenten beter in een kas of juist buiten in de zon laten groeien? De Zaaikalender geeft je het eenvoudige antwoord op deze vraag. Wel is deze app minder compleet dan de andere apps die we hierboven hebben genoemd. Zaaikalender is dus vooral handig om snel te weten of het nu het geschikte moment is om te zaaien.

Zaaikalender
Zaaikalender
Ontwikkelaar: ppjvandorst
Prijs: Gratis

Bericht voor het laatst geüpdatet op 3 maart 2018

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel