Review Motorola Moto X Style: mooie smartphone met prima specificaties

De Moto X Style is het top model van Motorola en is al een tijdje op de markt. Samen met de Motorola Moto X Play en 3e generatie Moto G werd de Moto X Style aangekondigd. De Moto X Style is voorzien van een rijkelijk aanbod aan specificaties; maar hoe doet het top toestel van Motorola het in het dagelijkse leven? Je leest het in onze Moto X Style review.

Moto X Style review

Zoals gezegd is de Moto X Style het top toestel van het afgelopen jaar van Motorola. In vergelijking met zijn kleinere broertjes, de Moto G (3e generatie) en de Moto X Play, heeft de Moto X Style betere specificaties. Wel is de accu van de Style kleiner dan die van de Play. We zullen in deze review verder terugkomen op het uithoudingsvermogen van de Moto X Style. Wat de Moto X Style verder zo bijzonder maakt is de stock Android interface en de waterafstotende behuizing dankzij de nano-coating.

Moto X Style

Verkooppakket

In de doos waarin de Moto X Style wordt geleverd zit uiteraard het toestel, de snellader, de gebruiksaanwijzing (wie leest die nog?) en een pinnetje waarmee je de simkaart-adapter uit het toestel kunt halen. Deze adapter doet tevens dienst als geheugenkaarthouder. De snellader bestaat uit één geheel. Wat ontbreekt is een Micro-USB kabel en een headset. Motorola is er van overtuigd dat menig smartphone-bezitter al in het bezit is van deze accessoires.

Moto X Style

Design en interface

De Moto X Style lijkt erg op zijn kleinere broertjes. Aan de voorkant zit de 5 megapixel camera. Hiernaast zit een flitser, zodat je in het donker ook prima selfies kunt maken. Boven en onder het 5,7 inch scherm zitten de speakers. Daarnaast zijn er nog een aantal sensoren aan de voorkant geplaatst. Helaas is er geen LED-notificatielampje te vinden.

Moto X Style

Motorola heeft de volumeknop aan de rechterkant van het toestel geplaatst, net als de power-button die boven de volumeknop zit. Wat opvalt aan de power-button is dat hier ribbeltjes in zitten, zodat je je niet kunt vergissen tussen de power-button en de volumeknop. Aan de bovenkant vind je de 3,5 millimeter aansluiting voor een headset en de simkaart adapter. Aan de onderkant vind je de micro-USB aansluiting waarmee je het toestel kunt opladen of kunt koppelen aan je PC of laptop. Aan de achterkant tref je de 21 megapixel camera, de dubbele LED-flitser en het logo van Motorola. Helaas zit er op het toestel geen vinderafdrukscanner.

Moto X Style

De achterkant is vervaardigd uit plastic en de metalen strip waarin de camera, de flitser en het Motorola logo zitten. Daarbij zorgt de nano-coating ervoor dat het waterafstotend is. De achterkant is helaas niet te verwijderen. Het design en de plastic achterkant zorgt ervoor dat het toestel erg prettig in de hand ligt. Rondom het toestel zit een metalen rand, wat het toestel een mooie, luxe uitstraling geeft.

Moto X Style

Interface

Zoals we inmiddels gewend zijn van Motorola, wordt de Moto X Style geleverd met standaard Android. Er zit dus geen schil overheen zoals TouchWiz van Samsung of HTC Sense. Uit de doos draait het toestel op Android 5.1.1, maar er is een update beschikbaar naar Android 6.0. Motorola levert echter wel een paar applicaties mee, deze applicaties hebben allen een erg praktische functie zoals we dat eveneens van Motorola gewend zijn. Zo hebben alle Moto’s het eigen lockscreen van Motorola. Kortweg houdt in dat je de notificaties op het lockscreen ziet. Dit wordt geactiveerd wanneer je het toestel oppakt.

Moto X Style

Bovendien zijn er aan de voorkant sensors geplaatst, die deze beweging herkennen. Deze sensors reageren wanneer je met je hand over het toestel zwaait. Je ziet dan de tijd en je notificaties. Op deze manier hoef je je toestel niet telkens op te pakken om te kijken of je een bericht hebt ontvangen of te zien hoe laat het is. Wanneer je je vinger op de notificatie op het lockscreen legt, krijg je een preview te zien van het betreffende bericht. Door omhoog te slepen ga je direct naar het bericht. Als je het toestel gewoon wilt unlocken, sleep je omlaag. Mocht je dit niet handig vinden, dan is het ook mogelijk om het uit te zetten. Je krijgt dan het standaard lockscreen van Android te zien.

Moto X Style

Communicatie: bellen, internetten en netwerken

Bellen doe je met de Moto X Style met de standaard dialer van Google. Deze applicatie is makkelijk te bedienen en overzichtelijk, net als de contacten applicatie. Op geluidskwaliteit is niets aan te merken. Het toestel wordt geleverd met het toetsenbord van Google. Dit toetsenbord functioneert prima, en je hebt de keuze uit vier verschillende thema’s met ieder hun eigen stijl.

Moto X Style

De Moto X Style ondersteunt internetten via 2G, 3G en 4G en Wi-Fi netwerken 2.4GHz en 5GHz. Op het toestel vind je Google Chrome als standaard browser. Dit is een uitstekende browser, elke website opent lekker vlot en het schakelen tussen tabbladen gaat prima zonder enige vorm van vertraging.

Moto X Style

Multimedia: muziek en film

De Moto X Style heeft twee speaker aan de voorkant van het toestel, waardoor het geluid erg goed te horen is. Het geluid van deze twee speakers is prima; de speakers klinken op elk geluidsniveau erg goed. Op het toestel is de standaard muziekspeler van Google te vinden. Met Google Play Music kun je naar muziek luisteren dat op je toestel staat of wat je hebt opgeslagen in het online Play Music-account. Tegen betaling kan je ook gebruik maken van de streaming-mogelijkheden.

Moto X Style

Zoals gezegd wordt er geen headset meegeleverd, maar het is uiteraard wel mogelijk om je eigen headset aan te sluiten. Helaas is er geen FM-radio terug te vinden op de Moto X Style.
Het 5,7 inch QHD display van de Moto X Style is bijzonder goed, uitstekend om video’s te bekijken. Op een zonnige dag is het scherm ook prima af te lezen en de kijkhoek is ook prima.

Camera: foto’s en video’s

Aan de achterkant van het toestel vind je de 21 megapixel camera. De camera maakt over het algemeen goede foto’s bij daglicht, maar in het donker is toch wel enige ruis te ontdekken. Daarbij valt op dat de kleuren niet altijd natuurgetrouw worden vastgelegd. Over de camera-applicatie ben ik minder te spreken. Om een foto te maken klik je op een willekeurige plek op je display.

Moto X Style

Wanneer je je vinger ingedrukt houdt op het display, maakt het toestel enkele foto’s achter elkaar. Door vanaf links naar het midden te slepen open je de instelling. Hier kun je de onder andere de flitser en de resolutie instellen. Je kunt de camera openen door twee maal te draaien met je pols. Dit is een erg handige functie. Je hoeft niet eerst het toestel te ontgrendelen, deze beweging werkt ook wanneer het toestel vergrendeld is.

moto-x-style_24538483703_o

Bekijk hier het Flickr fotoalbum van de Moto X Style

Front-camera

De camera aan de voorzijde beschikt over 5 megapixels en een flitser. De kwaliteit van de foto’s zijn redelijk. Omdat er een flitser aan de voorzijde zit, kun je in het donker ook aardige selfies maken.

Videocamera

Net zoals de fotocamera is de videocamera van goede kwaliteit. De beelden zijn realistisch en erg scherp. Je kunt video’s opnemen in HD-kwaliteit (1080p), Ultra HD (4K, 2160p) en SloMo (720p). Het geluid is ook prima te noemen, bij veel wind is wel veel ruis te horen, iets wat we vaak tegenkomen bij smartphones.

Accu en snelheid

De Moto X Style beschikt over een 3000mAh accu. Ik was nogal bang dat deze accu het einde van de dag niet zou halen bij intensief gebruik. Het toestel heeft een groot scherm met QHD. Dit verbruikt aardig wat stroom, want hoe hoger de resolutie; hoe meer stroom het scherm verbruikt.

In de praktijk valt dit gelukkig ontzettend mee. Bij intensief gebruik haal je makkelijk het eind van de dag en bij normaal gebruik is het mogelijk om anderhalve zonder opladen te halen. Mocht je toch een keer niet het einde van de dag niet halen of ben je vergeten het toestel op te laden? Met de Turbo Charger die wordt meegeleverd laad je de Moto X Style super snel op. Zo laad je het toestel binnen 15 minuten met 34% op.

Snelheid

Over de snelheid valt niets te klagen. De Moto X Style draait op een Snapdragon 808 hexa-core processor. Deze processor heeft zes kernen waarvan er twee een rekenkracht hebben van 1,8GHz en vier met een rekenkracht van 1,44 GHz. Met 3GB aan werkgeheugen draait alles vlot. Tot op heden heb ik geen vastlopers of haperingen ondervonden.

Moto X Style

Geheugen

De Moto X Style beschikt over een intern geheugen van 32GB. Hiervan wordt een kleine 8GB in beslag genomen door Android. Er blijft dus iets meer dan 24GB over voor de gebruiker. Mocht dit niet genoeg zijn, kan het geheugen uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 128GB.

Beoordeling

De Moto X Style is een prima allrounder. Het toestel is snel, maakt mooie foto’s en haalt makkelijk het einde van de dag op één acculading. De Moto X Style is in vergelijking met top toestellen van andere fabrikanten niet erg prijzig. Voor zo’n 450 euro krijg je een erg compleet toestel.

Op de Moto X Style pagina vind je alle informatie over de Moto X Style. Denk aan de specificaties, de winkels waar je het toestel kunt aanschaffen en de gerelateerde nieuwsberichten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Motorola Moto X Style
 • 8.7/10
  Design - 8.7/10
 • 8.6/10
  Gebruiksgemak - 8.6/10
 • 7.8/10
  Camera - 7.8/10
 • 9/10
  Snelheid - 9.0/10
 • 8.3/10
  Uithoudingsvermogen - 8.3/10
 • 8/10
  Prijs-kwaliteitsverhouding - 8.0/10
8.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Snelheid
 • Beeldscherm
 • Geluidskwaliteit
 • Uitbreidbaar geheugen

Minpunten

 • Geen LED-notificatie
 • Moto Voice niet in het Nederlands
 • Prestaties camera bij minder licht
 • Geen FM-radio
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel