De 8 beste apps van januari 2016

De eerste maand van 2016 ligt inmiddels achter ons. Ook in januari heeft DroidApp weer verschillende Android-applicaties behandeld. In dit overzicht zetten we de beste Android-apps van januari 2016 voor je op een rij.

Beste Android apps januari

Zoals iedere maand hebben we voor je een overzicht met de beste Android-apps die we deze maand behandeld hebben. Leuke, nuttige, vermakende of interessante applicaties; alles kan in dit overzicht voorbij komen. De applicaties van de maand januari 2016 staan in willekeurige volgorde.

Daarnaast was januari de maand waarin DroidApp de onafhankelijke abonnementen-vergelijker uitbracht. Hiermee kun je zowel smartphone abonnementen als Sim-only abonenmenten vergelijken. Andere artikelen van deze maand die het lezen waard zijn;


WallaMe

WallaMe

Met WallaMe kan je een bericht achterlaten voor een bekende of een onbekende. Je maakt op de door jou gekozen locatie een foto en bewerkt die vervolgens met een tekening, vorm of illustratie. Wanneer de ander langs deze plek komt, krijgt hij of zij je boodschap te zien.

WallaMe - Augmented Reality
WallaMe - Augmented Reality
Ontwikkelaar: Wallame Ltd
Prijs: Gratis

Smart Volume Controller

Smart Volume Controller

Smart Volume Controller is een applicatie waarmee je op basis van je locatie, verbinding, activiteit of tijdstip automatisch je belvolume kunt laten aanpassen. De applicatie is van Nederlandse bodem en is voor twee verschillende profielen helemaal gratis. Zo hoef je niet bang te zijn dat tijdens de les of vergadering je telefoon afgaat omdat iemand je probeert te bellen.

Smart Volume Controller
Smart Volume Controller
Ontwikkelaar: Birdly (Menno Vogel)
Prijs: Gratis+

Peak

Peak Brain Training

Met het denkspelletje Peak Brain Training heb je een leuke en nuttige app op je smartphone staan. Doormiddel van talloze mini-games kan je even snel tussendoor je brein trainen. Je eigen behaalde scores kan je vergelijken met anderen en ook kan je zelf je voorkeuren aangeven.

Peak - Brain Games
Peak - Brain Games
Ontwikkelaar: PopReach Incorporated
Prijs: Gratis+

Clipboard Actions

Clipboard Actions

Met Clipboard Actions kan je meer uit het klembord van je smartphone of tablet halen. Je kunt bijvoorbeeld direct een gekopieerde tekst delen met je favoriete apps, een QR-code maken van een link, een locatie openen in Google Maps en een tekst vertalen of een munteenheid omrekenen. Voor degenen die regelmatig het klembord gebruiken, is Clipboard Actions zeker een handige aanvulling.

Clipboard Actions & Notes
Clipboard Actions & Notes
Ontwikkelaar: Halfreal
Prijs: Gratis+

Piktures

Piktures 2.0

Piktures is een alternatieve galerij-app voor Android. Deze maand verscheen Piktures 2.0 met een aantal nieuwe functies. Eén van de nieuwe functies is de mogelijkheid om mappen te beveiligen met een vingerafdruk. Piktures ziet er strak uit en heeft daarnaast een prettig ogende kalender-interface zodat je per datum kunt zien welke foto’s je hebt gemaakt.

Piktures: Galerij, Foto's en Video's
Piktures: Galerij, Foto's en Video's
Ontwikkelaar: DIUNE
Prijs: Gratis+

Bubble for Facebook

Bubble for Facebook

Met de app Bubble for Facebook heb je op een snelle manier je favoriete sociale netwerk binnen handbereik. Je kunt de button voor de app overal plaatsen en desgewenst kan je het venster met Facebook gewoon even snel erbij pakken tijdens bijvoorbeeld het sturen van een bericht of het bekijken van foto’s.

ChessTastic

Chesstastic schaken

Schaak-apps hoeven niet oubollig te zijn. Met de app ChessTastic heb je een stijlvol vormgegeven schaak-app op je smartphone staan met Material Design. Daarnaast kan je tegen de computer spelen en schaakzetten exporteren en importeren vanaf een ander apparaat. Er zijn voldoende mogelijkheden met ChessTastic.

ChessTastic™  Beta
ChessTastic™  Beta
Ontwikkelaar: AVIJIT GHOSH
Prijs: Gratis

Chat Helper for WhatsApp

Chat Helper for WhatsApp

Chat Helper for WhatsApp geeft in een drijvend venster precies aan hoeveel berichten je nog ongelezen hebt op WhatsApp. Je hoeft zo nooit meer een bericht te missen met deze app. In Chat Helper for WhatsApp kan je ook instellen dat de button over bepaalde apps niet getoond moet worden.

Chat Helper for WhatsApp
Chat Helper for WhatsApp
Ontwikkelaar: IJP
Prijs: Gratis

Bekijk ook het overzicht met de 50+ beste Android-apps van 2015

Blijf op de hoogte!

Natuurlijk blijf je altijd op de hoogte van het laatste Android-nieuws, de beste apps en de uitgebreide reviews met de DroidApp App.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel