Metal en Folio: twee strakke, lichte Facebook-apps voor Android

De Facebook-app voor Android is niet bij iedereen even geliefd. Mocht je op zoek zijn naar een alternatief en de mobiele website toch niet helemaal aan je wensen voldoet, zijn er twee interessante alternatieven voor de Facebook app. Het gaat om de apps Folio for Facebook en Metal. Beiden zijn licht, snel en gegoten in Material Design.

Alternatieven voor Facebook-app

Niet iedereen is fan van de Facebook-app. Je moet als je wilt chatten verplicht Facebook Messenger installeren en daarnaast is de applicatie een grootverbruiker van zowel de accu als de opslagruimte. DroidApp zet twee alternatieve Android-apps voor Facebook voor je op een rij, die bekend staan om hun lichtgewicht en voldoende functionaliteit.

Folio

Folio is een lichtgewicht applicatie die is gegoten in Material Design. Daarnaast kan je, middels een in-app aankoop, kiezen uit 41 verschillende thema’s zodat je de applicatie helemaal naar eigen wens kunt zetten. Folio for Facebook is eigenlijk een extra laag over de mobiele website. Je hebt de snelkoppelingen naar functies binnen handbereik en je kunt gewoon chatten met je vrienden. Je kunt ook je gegevens synchroniseren en notificaties inschakelen. De applicatie is slechts 3MB groot.

Metal

Metal is een andere lichtgewicht Facebook alternatief voor Android. Net als Folio kan Metal for Facebook gezien worden als een extra laag met functies over de mobiele website. Je krijgt de mogelijkheid om notificaties in te stellen en er is ook een functie genaamd ‘Metal Bar’. Hiermee kan je vanuit de notificatiebalk direct in een ‘drijvend’ venster je Facebook timeline bekijken of een nieuw bericht posten. Naast Facebook kan je Metal ook voor Twitter gebruiken.

Downloaden

Beide applicaties zijn gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande button. Voor welk Facebook-alternatief kies jij?

Folio
Folio
Ontwikkelaar: Folio Apps
Prijs: Gratis
Metal for Facebook
Metal for Facebook
Ontwikkelaar: Nam Nghiem
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel