Facebook irriteert gebruikers met opzettelijk crashen app; verwijdering uit Play Store?

Facebook heeft een erg vreemde manier van het testen van haar applicatie. Zo lieten zij opzettelijk de Android-app crashen om te zien hoe loyaal gebruikers zijn aan het netwerk. Facebook heeft verder een Plan B klaarliggen, waarbij het zich zou willen terugtrekken uit Play Store.

“Facebook is gestopt”

Zit je net lekker te Facebooken met je vrienden stopt de applicatie ermee, niet om dat hij echt crasht maar gewoon om dat het kan. Facebook wil hiermee de loyaliteit van haar gebruikers testen. Uit dat onderzoek blijkt ook dat iedereen andere manieren zoekt om het sociale netwerk te gebruiken na het crashen van de app. Het is niet bekend hoeveel gebruikers getroffen zijn door de opzettelijk crash van de Facebook-app.

Uit de Play Store

Facebook heeft een Plan B klaarliggen voor als de app verwijderd wordt uit de Google Play Store. Facebook zou een eigen omgeving willen lanceren waaruit applicaties gedownload kunnen worden, buiten Google om dus. Volgens de doorgaans betrouwbare bron The Information is dit een oplossing die niet is uitgesloten. Facebook is een belangrijke speler in de Play Store, het is namelijk een van de meest geïnstalleerde apps voor Android.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel