‘Google wil met nieuwe app aanval openen op Facebook Messenger’

Google werkt volgens bronnen aan een eigen berichtendienst, die een echte concurrent van Facebook Messenger moet worden. Het zou niet gaan om Hangouts, de communicatie app die Google nu al heeft.

Google komt met nieuwe messenger

Met Hangouts kun je bellen, chatten en videobellen met iedereen die ook over de app beschikt. Alleen blijft het aantal gebruikers van Hangouts wat achter ten opzichte van de concurrentie zoals Facebook Messenger en WhatsApp. Google hoopt met een nieuwe berichtendienst de concurrentie aan te gaan. De app moet vooral slimmer en intuïtiever worden dan Hangouts en de concurrentie. De nieuwe berichten applicatie moet verder ondersteuning bieden aan chatbots, zo is te lezen in het Wall Street Journal.

For its new service, Google, a unit of Alphabet Inc., plans to integrate chatbots, software programs that answer questions inside a messaging app, the people familiar with the matter said. Users will be able to text friends or a chatbot, which will scour the Web and other sources for information to answer a question, those people said.

Voor die chatbots heeft Google geprobeerd een startup te kopen in oktober van dit jaar. 200 Labs ging echter niet akkoord met het overnamebedrag. Er is echter nog veel onduidelijkheid rondom de nieuwe applicatie, een naam of release datum worden niet genoemd in het artikel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel