Facebook test functie die laat zien wanneer vrienden reacties typen

Facebook heeft bevestigd dat het momenteel aan het testen is met een nieuwe functie. De nieuwe functie moet gebruikers inzicht geven in het tabblad met notificaties als iemand op dat moment aan het typen is op een bericht. Facebook test wel vaker nieuwe functies onder een beperkte groep gebruikers, maar lang niet alle nieuwe functies worden doorgevoerd in de publieke versie van Facebook.

Facebook real-time reacties

Facebook is aan het testen met een nieuwe functie. Sommige gebruikers melden dat zij in het venster met notificaties te zien krijgen als iemand op dat moment een reactie aan het typen is. Het gaat in dat geval om een reactie die ze onder jouw bericht plaatsen.

Facebook realtime reactie

Het lijkt een kleine toevoeging op het sociale netwerk, maar het is goed mogelijk dat Facebook op deze manier de manier van communiceren op Facebook wat zou willen veranderen. De nieuwe functie werd als eerst opgemerkt in de iOS-app van Facebook. Zo zouden gebruikers bijvoorbeeld kunnen wachten met het geven van een reactie totdat je Facebook-vriend zijn of haar mening heeft achtergelaten.

Zoals gezegd is het op dit moment niet bekend of Facebook de functie breed uit gaat rollen. De bevestiging vanuit Facebook voor de test is er wel. In een reactie laat Facebook het volgende weten;

“News Feed is a place to stay up to date with your friends and family. We’ve heard from people that they want their experience on Facebook to reflect the real time conversations they have. So we are testing adding a line above the comment box of a post that indicates when a friend is typing. This is to help people have real-time conversations with friends and family.”

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel