Facebook ‘Nearby Friends’ komt naar Nederland

De functie ‘Nearby Friends’ in Facebook komt ook naar Nederland. Facebook introduceerde de functie om vrienden die in de buurt zijn anderhalf jaar geleden maar was toen alleen voor landen buiten Europa beschikbaar. Met Nearby Friends, of op zijn Nederlands ‘Vrienden in de Buurt’ kan je je vrienden laten weten waar je bent om zo gemakkelijk wat af te spreken.

Facebook Nearby Friends

Facebook brengt de functie Nearby Friends naar Nederland. Het sociale netwerk heeft de FAQ-pagina van ‘vrienden in de omgeving’ voorzien van een Nederlandstalige uitleg. Nearby  werd anderhalf jaar geleden aangekondigd maar was toen alleen voor landen buiten Europa te gebruiken. Dat gaat naar verwachting met deze stap veranderen en zullen ook Europese landen gebruik kunnen maken van de functie.

facebook nearby friends

Met Nearby Friends krijg je een melding als een van je vrienden in de buurt is. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je onderweg bent voor een vergadering, maar ook om een kop koffie te gaan drinken of om naar de bioscoop te gaan. Het moet allemaal wat makkelijker worden om elkaar te treffen. Je kunt zelf aangeven met welke vrienden je je locatie wilt delen.

facebook nearby friends

Standaard staat ‘Vrienden in de buurt’ uitgeschakeld. Wanneer de functie ook hier uitgerold wordt, kan de functie ingeschakeld worden via Meer > Vrienden in de buurt > tandwiel-instellingen > inschakelen. Wanneer je deze functie inschakelt, zal Facebook ook je locatiegeschiedenis bijhouden en opslaan. Zelfs wanneer je de app verlaat zal Facebook je blijven volgen.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel