De 8 beste apps van februari 2016

De afgelopen maand hebben we weer verschillende applicaties behandeld die het installeren waard zijn. We zetten de acht meest interessante en beste Android-apps van februari 2016 voor je op een rij in het maandelijkse app-overzicht.

Beste Android apps februari

Iedere maand lichten we applicaties uit die we eerder deze maand hebben behandeld. De meest nuttige, leuke, handige en beste apps van februari 2016 zetten we voor je op een rij.

We hebben ook vele andere applicaties behandeld. Denk bijvoorbeeld aan ons interessante overzicht met de beste geocaching apps. Ook hebben we een uitgebreide app-special voor je klaarstaan met de meest onmisbare auto-apps voor iedere automobilist. Ook bespraken we de app iOnRoad en publiceerde we de Honor 5X review en een interessant Kickstarter-project genaamd PACE.

Deze maand was ook het Mobile World Congress met de aankondiging van verschillende toestellen. Denk aan de Samsung Galaxy S7 (Edge), de LG G5 en de Sony Xperia X. Lees ook:


Adler Notes

Adler Notes

Adler Notes is een strakke notitie-app van dezelfde maker als de taken-app SplenDO. Deze applicatie heeft nog meer te bieden dan Google Keep en laat je bijvoorbeeld snel takenlijstjes maken, een voice-memo opslaan of een notitie met foto opstellen. Door tags te gebruiken kan je een notitie snel toevoegen. Daarnaast kan je een notitie ook een ster geven om hem toe te voegen aan favorieten, of kan je hem een kleur geven zodat je hem snel terug kunt vinden. Alle notities kan je synchroniseren met Dropbox of Google Drive.

Notitieblok
Notitieblok
Ontwikkelaar: Splend Apps
Prijs: Gratis+

Google My Maps

Google My Maps 2.0

Google My Maps kreeg in februari een update. Google My Maps 2.0 is voorzien van meer Material Design en nieuwe functies. De app, die ook wel Mijn Kaarten, wordt genoemd maakt het mogelijk om eigen routes uit te stippelen en locaties op te slaan en eventueel te delen. Handig om bijvoorbeeld de route van je vakantie te bewaren voor later. Lees het bericht over Google My Maps 2.0 voor alle verbeteringen en wijzigingen.

Google My Maps
Google My Maps
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Time Converter & Wereldklok

Time Converter

Met de applicatie Time Converter & Wereldklok heb je direct inzicht in de huidige tijd in een andere tijdzone. Mocht je familie hebben in Australië of iemand in New York willen bellen, dan kan deze app zeker van pas komen. Je kunt verschillende locaties toevoegen en ook een gekozen tijd invoeren en kijken hoelaat het dan op die locatie is. Een voordeel aan Time Converter & Wereldklok is dat de toepassing geheel is vormgegeven in Material Design en ook nog eens vrij is van reclame.

Wereldklok
Wereldklok
Ontwikkelaar: AtomicAdd Team
Prijs: Gratis+

Slash Keyboard

Slash Keyboard

Slash Keyboard is niet zomaar een toetsenbord-app, maar een keyboard met een soort van ingebouwde zoekmachine. Zo kan je snel zonder de applicatie te verlaten een GIF’je zoeken, een zoekopdracht starten via Google of een onderwerp zoeken op Wikipedia. Daarnaast heeft de applicatie nog veel meer te bieden en is Slash Keyboard een aanrader voor de multitasker.

Slash Keyboard
Slash Keyboard
Prijs: Gratis

Sunshine Video Compressor

Sunshine Video Compressor

Filmpjes kunnen soms veel ruimte innemen van de opslagruimte op je smartphone of tablet. De app Sunshine Video Compressor is een applicatie die de videobestanden voor je verkleind zonder dat de kwaliteit hierdoor er op achteruit gaat. De in Material Design gegoten applicatie geeft je verschillende mogelijkheden voor de mate waarin de video verkleind moet worden. Mocht je het wensen, dan kan je de gecomprimeerde video de huidige video laten vervangen.

Video Compressor by Sunshine
Video Compressor by Sunshine
Ontwikkelaar: SPIKA INC.
Prijs: Gratis

Deliveries Pakket Tracker

Deliveries Pakket Tracker

Als je wat hebt besteld bij je favoriete webwinkel, wil je natuurlijk direct weten wanneer je het pakketje kunt verwachten. Met de app Deliveries Pakket Tracker kan je van verschillende pakketbezorgers de status van je pakket bijhouden, waaronder PostNL, UPS en DHL. Je kunt notificaties ontvangen zodra er een wijziging is in de status van de verzending en je kan een levering een eigen naam meegeven.

Deliveries Pakket Tracker
Deliveries Pakket Tracker
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Transistor

Transistor app

Internetradio is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met de app Transistor wordt dit mogelijk gemaakt en heb je een overzichtelijke toepassing voor internetradio zonder poespas. De Android-app is geheel vormgegeven in Material Design en laat zich helemaal vanzelf wijzen. Een mooi alternatief voor TuneIn.

Transistor Radio
Transistor Radio
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

BuMP Music Player

BuMP Music Player

De muziekspeler BuMP Music Player is een uitgebreide muziek-app voor Android. Je kunt niet alleen de muziek op je toestel beluisteren, maar ook muziek van Spotify via BuMP Music Player luisteren. Op de voorgrond blijft een rond icoon zichtbaar zodat je snel naar de muziekspeler kunt schakelen. Daarnaast heeft de applicatie Last.fm integratie zodat al je beluisterde muziek daarmee gesynchroniseerd wordt.

BuMP Music Player
BuMP Music Player
Ontwikkelaar: N7 Mobile Sp. z o.o.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel