Sunshine Video Compressor: verklein je video’s zonder kwaliteitsverlies

Als je aardig wat video’s hebt gemaakt of hebt opgeslagen op je telefoon, kan dit snel ten koste gaan van de opslagruimte. Met Sunshine Video Compressor verklein je je video’s in een handomdraai. Hierdoor bespaar je weer ruimte maar kan je ze ook sneller delen met anderen omdat de bestanden kleiner zijn.

Sunshine Video Compressor

Sunshine Video Compressor is een gratis applicatie die vrij is van advertenties. Het doel van de applicatie is heel simpel, net als de werking van de toepassing. Bij het opstarten van de applicatie krijg je een overzicht te zien met de beschikbare filmpjes, vervolgens kies je één of meerdere video’s uit en kan het comprimeren beginnen.

Comprimeren

Voordat je gaat comprimeren vraagt de app of het bestand overschreven moet worden of dat er een nieuw bestand moet worden aangemaakt. In het menu met instellingen kan je de mate van comprimeren aanpassen. Zo kan je instellen dat 60 procent ruimte bespaard mag worden in full-HD, 80 procent bespaard mag worden met 720p HD of 90 procent bespaard mag worden door de video te comprimeren in 480p SD.

Een Full-HD filmpje van 97MB werd door Sunshine gecomprimeerd naar 720p HD naar 32MB. We hebben beide bestanden vervolgens op de computer bekeken en we merkten vrijwel geen verschil in kwaliteit. Het comprimeren duurde zo’n drie minuten voor 40 seconden beeldmateriaal.

Downloaden

Sunshine Video Compressor is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Video Compressor by Sunshine
Video Compressor by Sunshine
Ontwikkelaar: SPIKA INC.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel