VideoPocket Beta: je favoriete filmpjes offline beschikbaar

Als je op YouTube een filmpje tegenkomt die je graag aan de rest van je familie of vrienden wilt laten zien, dan is VideoPocket Beta een interessante app voor jou. Filmpjes sla je voortaan gewoon offline op, zodat je ze kunt bekijken zonder dat het elke keer van je databundel gaat.

VideoPocket Beta

VideoPocket Beta is een interessante applicatie om filmpjes offline op te slaan. De applicatie doet precies wat het moet doen. Wanneer je een filmpje tegenkomt die je graag aan anderen wilt laten zien, of die je graag om een bepaalde reden wilt bewaren op je telefoon, is het handig om deze op je telefoon op te slaan. Op deze manier bespaar je data en hoef je niet iedere keer te wachten totdat de app klaar is met ‘bufferen’.

Videopocket beta

De werking van VideoPocket Beta is heel simpel. Bij het openen van de applicatie kan je ervoor kiezen om een korte uitleg te krijgen over de app. Vanuit de YouTube-app kan je een video delen met de app, maar je kunt ook de URL van een YouTube-filmpje plakken in de app. Vervolgens druk je op download en krijg je bovenin beeld een melding dat het downloaden gaat beginnen.

Videopocket beta

Afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding verloopt het downloaden snel. De video wordt vervolgens opgeslagen op het geheugen van je telefoon. We hebben voor de test een filmpje gedownload van het Noorderlicht in Zweden. Dit filmpje was opgenomen in 1440p-resolutie, maar de app slaat hem op in 1280 x 676 pixels, iets lager dus. Ook de andere filmpjes worden niet in een hogere resolutie opgeslagen dan een breedte van 1280p.

Videopocket beta

VideoPocket Beta is een gratis applicatie, maar niet geheel gratis. Na zeven dagen verloopt de gratis trial en kan je alleen nog video’s opslaan die niet langer dan twee minuten duren. Met VideoPocket Premium kan je ook er voor kiezen om alleen de audio van een filmpje te downloaden.

Overigens werkt VideoPocket Beta alleen met YouTube en niet met andere videodiensten zoals Vimeo. Mocht je video’s van Instagram willen downloaden, kijk dan eens naar de Instasaver app. VideoPocket is overigens van dezelfde maker als AudioPocket, waarmee je YouTube kan streamen op de achtergrond.

Lees ook

Reageer op dit artikel