App laat je YouTube-filmpjes bekijken op Android Wear

Vele jaren geleden was het bijzonder dat we video’s niet meer alleen met een videoband konden bekijken, maar ook via internet, via YouTube. Voor de echte liefhebbers kunnen we vanaf nu ook YouTube-filmpjes bekijken op de smartwatch met Android Wear. Maar wat schieten we daar eigenlijk mee op?

YouTube voor Android Wear

YouTube-filmpjes bekijken op je wearable. Vanaf vandaag is het mogelijk om een video van de grootste videosite ter wereld te bekijken op je smartwatch met Android Wear. Het vermoeden is wel dat de applicatie vooral voor de fun-factor is, want een hele film kijken op je smartwatch is niet alleen funest voor je ogen, maar ook de accu zal dit niet volhouden. Toch biedt deze app veel mogelijkheden.

YouTube Android Wear

Daarnaast is er nog een nadeel; op dit moment is er in de smartwatch nog geen luidspreker geïntegreerd, waardoor je de audio er even zelf bij moet bedenken. Je kan door naar rechts te vegen aanvullende informatie vinden over de video.

YouTube Android Wear

Via de video op je Android Wear-smartwatch kan je direct de video ook verder af laten spelen via de Google Chromecast, waardoor je het op de televisie kunt bekijken. Na installatie van de app op je smartphone duurt het enkele minuten totdat de app ook via je wearable beschikbaar is.

YouTube Android Wear

De app heeft de naam ‘Video for Android Wear & YouTube’ en kan via onderstaande button gratis gedownload worden uit de Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel