YouTube rolt nieuwe lay-out uit voor Android-app

De Android-app van de videodienst YouTube krijgt een vernieuwde lay-out. Wat opvalt zijn de vernieuwde tabbladen die je nog sneller toegang geven tot de video’s die beschikbaar zijn.

YouTube

YouTube rolt gefaseerd vanaf nu de nieuwe lay-out voor de Android-app uit. In de nieuwe vormgeving zijn viertal tabbladen te vinden die aan zijn geduid met symbolen. Het startscherm is het eerste tabblad waar aanbevolen kanalen te vinden zijn en filmpjes die nu populair zijn. De nieuwe interface werd in maart al gespot.

Youtube interface

In het tweede tabblad zien we de ’trending’ filmpjes. De thumbnails laten precies zien welke video’s er op dit moment vaak bekeken worden. Het derde tabblad geeft de gebruiker toegang tot de abonnementen. Mocht je nog niet op veel kanalen hebben geabonneerd, krijg je nog een reeks suggesties.

Youtube interface

Het vierde en tevens laatste tabblad, laat je je profiel zien. Vanuit daar kan je doorklikken naar de video-geschiedenis en je eigen video-uploads. Ook krijg je inzicht in de afspeellijsten die je hebt aangemaakt. Het zogenoemde hamburger-menu, is in deze nieuwe lay-out verdwenen.

Youtube interface

We hebben op de redactie ook gecontroleerd of andere telefoons de vernieuwde YouTube-app hebben, maar dit is op dit moment nog niet het geval. Het lijkt te gaan hierbij om een gefaseerde uitrol.

Youtube interface

Mocht jij ook de nieuwe YouTube lay-out hebben ontvangen, laat het ons dan zeker weten via een reactie onder dit bericht.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel