Kickstarter-project PACE maakt van iedere auto een smartcar

Op Kickstarter is sinds kort PACE te vinden, een uitbreiding voor vrijwel iedere auto waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van je bolide op je smartphone. Met onder andere een performance monitor en automatisch melding bij problemen. Wat heeft PACE je allemaal te bieden?

PACE Link

Het Duitse team is momenteel al ruim drie keer over het beoogde financieringsdoel op Kickstarter, een crowdfunding platform. Met PACE wordt het mogelijk om benzineauto’s vanaf bouwjaar 2001 een upgrade te geven naar een “smartcar”. Ook dieselwagens vanaf bouwjaar 2004 worden door de PACE Link ondersteund. Dit kleine apparaatje sluit je aan op de OSD-II poort van je auto, deze poort wordt door fabrikanten en monteurs gebruikt voor het verkrijgen van diagnostische informatie.

PACE

Via Bluetooth wordt een koppeling gemaakt tussen de PACE Link en PACE app op je smartphone. In de applicatie krijg je realtime informatie te zien over het benzineverbruik, motorprestaties en afgelegde trips met verbruiksinformatie. Ook is de app te gebruiken om benzinekosten in kaart te brengen, iets wat Fuelio ook doet.

De app helpt je ook met het terugvinden van je auto wanneer je bent vergeten waar je deze geparkeerd hebt. Verder kan de app je ook helpen zuiniger te laten rijden zodat je benzine bespaart. Hoewel het product in eerste instantie gericht is op de Duitse markt, zijn alle bovenstaande features ook in het buitenland te gebruiken. In Duitsland kan PACE je ook begeleiden naar het goedkoopste tankstation en automatisch het noodnummer bellen bij een ongeval.

Hoewel het doel al behaald is kun je tot 10 april dit project steunen op Kickstarter. Voor 89 euro kun je al in het bezit komen van deze accessoire.

Bekijk ook: 12+ onmisbare auto-apps voor iedere automobilist

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel