Drivemode: een uitgebreide app voor onderweg

Met de app Drivemode heb je vrijwel alle mogelijkheden van je smartphone onderweg binnen handbereik. Uiteraard is Drivemode geoptimaliseerd voor het gebruiken in de auto tijdens het rijden. Hierdoor kan je je concentreren op de weg in plaats van op je telefoon maar hoef je toch niets te missen.

Drivemode

We weten allemaal dat we onze smartphone tijdens het rijden niet mogen gebruiken. Het is niet alleen erg gevaarlijk, het kost ook nog eens veel geld als je betrapt wordt, zo schreven we eerder over het gebruik van de smartphone in het buitenland. Met de applicatie Drivemode kan je toch veel functies van je telefoon gebruiken zonder dat je lang je ogen van de weg moet houden.

Je kunt de app verbinden met een bluetooth-apparaat die in je auto aanwezig is. Het voordeel van Drivemode is dat de applicatie werkt in elke auto en er geen dingen aangeschaft hoeven te worden om de app te gebruiken. Dankzij de verbinding via bluetooth is het mogelijk om handsfree te bellen. Ook is het mogelijk om een muziek-app in te stellen om zo via Drivemode de app te starten om muziek te luisteren via de speakers van je auto. Ook kun je je thuisadres instellen en de app linken aan je navigatie-app. Zo kun je gemakkelijk een route inplannen en blijft de overlay van Drivemode zichtbaar.

Je kunt in Drivemode je favorieten instellen voor het navigeren, zodat je zonder omweg direct naar de desbetreffende plaats kunt navigeren. Wil je een notificatie ontvangen als je wordt gebeld of moet er een oproep naar de voicemail doorgestuurd worden? Of wil je dat een oproep beantwoord wordt met een automatisch SMS-bericht. Je kunt het in Drivemode allemaal instellen.

Verder heb je de mogelijkheid om SMS’jes voor te laten lezen. Hier heb je de keuze dat er gevraagd wordt of het bericht voorgelezen dient te worden of genegeerd mag worden, of dat smsjes automatisch standaard voorgelezen worden. In Drivemode kan je je favoriete contacten instellen zodat je snel met iemand contact op kunt nemen. Daarnaast kan als er in een inkomende SMS een adres staat, direct daar naartoe genavigeerd worden.

Wanneer de app verbinding maakt met het ingestelde bluetooth apparaat kun je ervoor kiezen dat de app automatisch wordt gestart. Verder is er nog een optie om het text to speech gedeelte in te stellen. Drivemode is een erg uitgebreide app met veel instelmogelijkheden.

Drivemode: alles met je stem!
Drivemode: alles met je stem!
Ontwikkelaar: Drivemode, Inc.
Prijs: To be announced
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel