Transistor: internetradio luisteren zonder poespas

Wanneer je smartphone geen ondersteuning biedt voor FM-radio ben je al snel aangewezen op internetradio. Ook voor het luisteren van internetradio zijn talloze apps beschikbaar met allerlei features. Zit je hier niet op te wachten en wil je gewoon je favoriete station luisteren zonder poespas, dan is Transistor iets voor jou.

Transistor, internetradio zonder extra’s

In de Transistor-app wordt een lijst getoond van alle radiostations die je hebt beluisterd of waarvan je de internetstream hebt geopend. Je moet hiervoor wel even wat zoekwerk verrichten naar m3u of pls bestanden, dit type bestanden zijn vaak playlists waarmee je je favoriete station kunt luisteren.

Transistor app

De applicatie kent geen instellingen en doet ook alleen waarvoor hij gemaakt is, het afspelen van een internetstream. Tijdens het afspelen van een radiostation kun je alleen op de stopknop drukken. Via de notificatie in je notificatiebalk kun je de stream eveneens stoppen. Maak je gebruik van Android 6.0 Marshmallow dan worden je reeds beluisterde stations automatisch geback-upt via de auto back-up functionaliteit van Android.

Transistor app

De ontwikkelaar heeft de code op Github geplaatst zodat andere ontwikkelaars een bijdrage kunnen leveren aan de app. Je kunt Transistor gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Transistor Radio
Transistor Radio
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel