LG G5 officieel gepresenteerd: alles wat je moet weten over deze vernieuwende smartphone

LG heeft vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona de LG G5 aangekondigd. De laatste weken kregen we al veel informatie over het toestel, maar nu is het definitief. De LG G5 volgt de LG G4 op en is in verschillende opzichten vernieuwd. Alle details en informatie hebben we voor je op een rij gezet.

LG G5

Op de dag voor de officiële start van het Mobile World Congress heeft LG de LG G5 gepresenteerd. Deze metalen smartphone is op verschillende gebieden voorzien van een aantal vernieuwingen.

De LG G5 is de eerste smartphone uit de G-reeks met een metalen behuizing. Aan de voorzijde bevindt zich een 5,3 inch display met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels en een pixeldichtheid van 554 ppi.

App-drawer

Wat opvalt aan de interface op de LG G5 is dat een app-drawer, of wel het icoontje om het menu met apps te bereiken niet aanwezig is op het toestel. Gisteren verscheen al het bericht over dat de app-drawer niet in Android N aanwezig zou zijn. Hiermee lijkt LG de interface wat meer naar Huawei EMUI getrokken te hebben. (update: LG toonde de vereenvoudigde interface. De gebruiker kan alsnog de app-drawer activeren).

LG G5 specs

Onder de motorkap van de LG G5 is het toestel voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820 processor, 4GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen. De opslagruimte kan uitgebreid worden met een geheugenkaart (Micro-SD). De accu is 200 mAh kleiner dan die bij de G4; namelijk 2800 mAh. Echter kunnen verschillende afstemmingen op hard- en software er voor zorgen dat de accu niet minder lang meegaat. De accu van de LG G5 is overigens verwisselbaar en beschikt over Quick Charge 3.0 waarmee het toestel sneller opgeladen kan worden.

Connectiviteit en technologie

Aan de onderzijde van de LG G5 is de nieuwste USB-technologie gebruikt; USB Type-C met ondersteuning voor USB 3.0. Op het gebied van netwerken en connectiviteit heeft de LG G5 ook genoeg te bieden. Denk aan volwaardige WiFi-ondersteuning, NFC en Bluetooth 4.2. LG heeft de LG G5 aangekondigd met Android 6.0 Marshmallow.

LG G5

Always-on

Eerder bracht LG al het bericht naar buiten dat het scherm van de LG G5 beschikt over always-on. Hiermee zie je op het display altijd de datum, tijd en meldingen zonder dat je zelf het hele scherm hoeft in te schakelen. Volgens LG zou de achtergrondverlichting slechts een klein gedeelte van het totale scherm oplichten. Dit zorgt ervoor dat er niet onnodig energie verbruikt wordt. Er wordt gesproken over een accuverbruik van 0,8 mAh per uur.

Camera

Aan de achterzijde van de LG G5 zijn twee camera’s geplaatst. Een daarvan heeft een beeldhoek van 78 graden, de andere een beeldhoek van 135 graden (groothoek). Dit is ideaal voor het fotograferen van landschappen, hoge gebouwen en grote groepen. Voor het maken van een perfecte selfie is er de 8 megapixel front-camera.

LG G5

Magic Slot

Het meest opvallende is het Magic Slot waarmee je modules kunt plaatsen en verwisselen voor het uitbreiden van functionaliteit. Op dit moment zijn er twee verschillende modules bekend; de Cam Plus en de HiFi Plus module. In de toekomst zal naar verwachting het aanbod modules voor het Magic Slot uitgebreid worden.

LG Cam Plus

Met LG Cam Plus kan je een comfortabele grip krijgen op het toestel voor het maken van foto’s. Dankzij de Cam Plus module kan er automatisch scherpgesteld worden en de belichting geregeld worden. Ook beschikt de LG Cam Plus module over fysieke knoppen voor sluitertijd, opname en zoom en ‘power’. De LG Cam Plus module bevat een extra accucapaciteit van 1200 mAh om zo de module van stroom te voorzien.

LG G5 Cam Plus

LG HiFi Plus

De LG HiFi Plus module zorgt ervoor dat je analoog naar digitaal kunt omzetten (DAC). Hiervoor werkt de Koreaanse fabrikant samen met Bang & Olufsen. Hiermee kan de geluidservaring van muziek op de telefoon verbeterd worden, maar ook muziek verwerkt worden van de computer en andere apparaten. De HiGi Plus met B&O Play ondersteunt 32-bit, 384kHz high-definition geluid.

Release en prijs

Begin april zal de LG G5 uitgeleverd gaan worden. Ook een prijs is nog niet bekend gemaakt, maar houd rekening met een bedrag van rond de 699 euro. Zodra er meer bekend is over de releasedatum en de prijs van de LG G5 houden we je uiteraard op de hoogte.

Tijdens de persconferentie zijn ook verschillende accessoires aangekondigd met de naam LG Friends. Hiermee haal je nog meer uit de LG G5. Lees hier ons uitgebreide bericht over LG Friends.

Via onderstaande button vind je een compleet overzicht van LG G5-nieuwsberichten en specificaties.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel