Mobile World Congress 2016: wat staat er op de planning?

Het Mobile World Congress opent morgen pas officieel de deuren, maar vandaag gaan de grote fabrikanten al los met hun aankondigingen. Het Mobile World Congress 2016 zal niet alleen in het teken staan van de Samsung Galaxy S7 en de LG G5, want ook andere merken zijn aanwezig.

Mobile World Congress 2016

Het Mobile World Congress wordt ook dit jaar weer gehouden in Barcelona. Natuurlijk weten we allemaal dat we de Samsung Galaxy S7 kunnen verwachten en ook de LG G5 op uit de doeken gedaan zal worden. Gisteren trapte Alcatel af met de introductie van de interessante Alcatel Idol 4 smartphones. Eerder deze week kwam Archos met de zeer interessante Diamond 2 Note en 2 Plus, drie Oxygen tablets en de Archos 50d Oxygen.

Echter is er nog veel meer te melden over de grootste mobiele telefoon-beurs van de wereld. We hebben de activiteiten voor je op een rijtje gezet.

LG G5LG

LG zal op zondag 21 februari om 14:00 uur de LG G5 gaan presenteren. Daarnaast zullen we ook waarschijnlijk inzicht krijgen in verschillende andere toestellen zoals de LG Stylus 2 en de LG X-serie. Maar wellicht heeft LG nog meer voor ons in petto. Je kunt het live meemaken via de LG G5 live stream die je hier kunt vinden.

Huawei

Huawei geeft ook op zondag 21 februari om 14:00 uur een persconferentie. Er is een -kleinere- kans dat we hier de Huawei P9 gaan zien, maar dit is nog maar de vraag. Wel is er onlangs een teaser naar buiten gebracht voor een nieuw apparaat met stylus. Vermoedelijk gaat het hier om een concurrent voor de Microsoft Surface. Je kunt de aankondiging live volgen via de Huawei live stream.

Samsung Galaxy S7Samsung

We konden er de afgelopen weken al niet omheen; de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge. Vanavond, zondag 21 februari om 19:00 uur geeft Samsung een persconferentie in Barcelona waarbij het in ieder geval deze twee toestellen zal aankondigen. De persconferentie kan gevolgd worden in virtual reality en ook zullen we je voordat het evenement begint op de hoogte houden van de livestream.

Samsung zal nog meer aankondigen op de vooravond van het MWC, zo is de verwachting. Er gaan berichten over een nieuwe Samsung Galaxy Tab S3-serie en mogelijk meer details over een komst van Samsung Pay naar Europa.

Sony

Sony zal volgens de laatste berichten geen grote aankondigingen doen tijdens het Mobile World Congress van 2016. Wel dook vandaag nog een Sony Xperia PP10 op, maar het is nog maar de vraag of dit toestel inderdaad vandaag getoond zal gaan worden. Eerder gingen er berichten over de Sony Xperia C6, maar omdat de Xperia C5 Ultra nog niet zo lang geleden uit werd gebracht, betwijfelen we of Sony inderdaad het MWC uitkiest om daar de opvolger te presenteren. Wellicht een nieuwe Sony Smartwatch of nieuwe tablet? We zullen het maandag 22 februari om 08:30 uur gaan zien.

Andere merken

Niet alles draait enkel en alleen om Android-apparaten op het Mobile World Congress. Welke fabrikanten houden tijdens de beurs nog meer hun persaankondigingen? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Mobile World Congress 2016 aankondigingen

ZTE Onbekend, Zondag 21 februari, 15:30 uur
Wiko Onbekend, Maandag 22 februari, 16:00 uur
CAT CAT S60, Maandag 22 februari, 10:00 uur
Acer Onbekend, Dinsdag 23 februari, 18:00 uur
Oppo Onbekend, Dinsdag 23 februari, 10:00 uur
Xiaomi Presentatie Xiaomi Mi 5, Woensdag 24 februari, 09:00 uur
Honor Geen apart persevenement
Lenovo / Motorola Geen apart persevenement, mogelijk meer details Lenovo Lemon 3
Microsoft Geen apart persevenement
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel