Indrukwekkende Alcatel Idol 4 en Idol 4S officieel aangekondigd

Alcatel heeft er dit jaar voor gekozen om op zaterdag voorafgaand aan het Mobile World Congress haar toestellen officieel aan te kondigen. De Idol-serie van Alcatel zijn high-end smartphones voor een betaalbare prijs. De Alcatel Idol 4 en Idol 4S moeten een jong publiek aanspreken, zo blijkt uit de persconferentie. Ook heeft het merk bekend gemaakt dat het de naam OneTouch laat vallen en voortaan door het leven gaat als Alcatel.

Alcatel Idol 4

De Alcatel OneTouch Idol 3 krijgt een waardige opvolger met de Idol 4, dit fraaie toestel bevat een 5,2 inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Idol 4 body is volledig van aluminium gemaakt en de voor- en achterzijde zijn van glas gemaakt. Om je van genoeg opslagruimte te voorzien is dit toestel uit te breiden met een geheugenkaart tot wel 512GB naast de standaard 16GB in het toestel. Ook bevat dit toestel een octa-core Qualcomm Snapdragon 615 processor met een kloksnelheid van vier keer 1.7GHz en vier maal 1.2GHz voor minder intensieve taken tezamen met 3GB aan werkgeheugen.

Aan beide zijden van het toestel zijn speakers te vinden, voor deze speakers heeft Alcatel samengewerkt met Wave en JBL. Ook is er een streaming muziekdienst aanwezig in de vorm van een Music applicatie. Ook kunnen gebruikers Shazam starten rechtstreeks vanaf het ontgrendelingsscherm.

Alcatel Idol 4 Boom key

Voor wie graag met de camera aan de slag gaat is er een 13 megapixel camera te vinden aan de achterzijde en een 8 megapixel camera voor selfies. De camera kan in 0.1 seconde scherpstellen op een object. Handig is ook de “Boom key” waarmee razendsnel foto’s geschoten kunnen worden terwijl het toestel uitstaat. De doos van de Alcatel Idol 4 kun je beter niet weggooien want deze is ook te gebruiken als VR headset. De prijs van de Alcatel Idol 4 voor Nederland en België zal liggen op 279,99 euro. De Idol 4 zal rond de zomer verkrijgbaar zijn. Voor meer specificaties kun je onze toestelpagina raadplegen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Alcatel Idol 4S

De Alcatel Idol 4S is het grotere broertje van de Idol 4 en biedt nog een aantal extra’s ten opzichte van de Idol 4. Naast het 5,5 inch AMOLED display met een weergaveresolutie van 1440 bij 2560 pixels (QHD), bevat het toestel ook 32GB opslagruimte en 3GB werkgeheugen. Ook heeft de Idol 4S wat extra accucapaciteit om deze hardware van stroom te voorzien, met 3000 mAh denkt Alcatel dat je met dit toestel minimaal een dag uit kunt houden. Verder heeft de processor een kleine upgrade gekregen en maakt dit toestel gebruik van een Snapdragon 652.

Alcatel Idol 4 series

Ook is op de Idol 4S een camera te vinden met wat extra megapixels terwijl de voorzijde het met dezelfde 8 megapixel camera moet doen. De camera aan de voorzijde heeft een openingshoek van maar liefst 84 graden. De Alcatel Idol 4S bevat verder dezelfde features als haar kleinere broertje. De prijs voor de Idol 4S zal in België en Nederland zal liggen op 449,99 euro. Rond de zomer, vermoedelijk in juni, zal de Idol 4S in de winkel liggen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel