Alcatel trapt MWC 2018 af met nieuwe Alcatel 3-serie en Alcatel 5

Naast de Alcatel 1-serie heeft Alcatel nog meer toestellen gepresenteerd; namelijk de 3, 3V, 3X en Alcatel 5. Een aantal van deze toestellen zijn niet geheel nieuw, omdat we die al tijdens de CES te zien kregen. Maar nu weten we alles van de toestellen.

Alcatel tijdens MWC 2018

Het Mobile World Congress gaat officieel pas op maandag van start, maar een aantal fabrikanten willen niet wachten met hun aankondigingen. Alcatel heeft vanavond als eerst het doek gehaald van nieuwe toestellen voor 2018. Hierbij zagen we al de Alcatel 1-serie. Tijdens de CES in Las Vegas kregen we al een voorproefje te zien. De toestellen zijn voorzien van een beeldschermverhouding van 18:9.

Alcatel 5

Alcatel 5

We beginnen bij de Alcatel 5. Dit toestel is voorzien van een bijna randloos ontwerp. Het scherm heeft een grootte van 5,7 inch en heeft een HD+-resolutie van 1440 x 720 pixels. Alcatel voorziet de telefoon van een MediaTek MT6750 octa-core processor, 3GB aan RAM-geheugen en 32GB opslagruimte. Aan de achterzijde is de vingerafdrukscanner te vinden, net als een 12 megapixel camera. De voorzijde biedt twee camera’s; een sensor van 13MP en 5MP.

De camera is voorzien van een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je dankzij de Social Mode en Social Square op de linkerkant van het scherm je foto’s bekijken die je net hebt gemaakt, en aan de rechterkant tegelijk nieuwe foto’s maken. Tevens kun je snel collega’s maken en met Photo Booth vier foto’s achter elkaar schieten. Interessant aan de Alcatel 5 is dat de smartphone voorzien is van gezichtsherkenning, zodat je het toestel kunt ontgrendelen door naar het scherm te kijken.

De Alcatel 5 wordt voorzien van een 3000 mAh accu en draait vanuit de fabriek op Android 8.0 Oreo. De ‘5’ kan gezien worden als het meest uitgebreide toestel van de aangekondigde toestellen. Er is ook een variant met NFC beschikbaar van de ‘5’, maar het is niet duidelijk of de Alcatel 5 met of zonder NFC wordt geleverd in ons land. Het metalen toestel gaat 229,99 euro kosten en ligt vanaf het tweede kwartaal in de winkels.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Alcatel 3

Alcatel 3

De Alcatel 3 is voorzien van een 5,5 inch HD+-beeldscherm en heeft een zogenoemde glossy-afwerking. Er is een MediaTek MT6739 quad-core processor, 2GB RAM, 16GB opslagruimte en een 3000 mAh accu. Er is een 13 megapixel camera met flitser, en ook de 5 megapixel front-camera is voorzien van een flitser. De Alcatel 3 is ook uitgerust met een vingerafdrukscanner aan de achterzijde en Android 8.0 Oreo. In het tweede kwartaal komt de Alcatel 3 naar Nederland voor 149,99 euro in de kleuren zwart en blauw.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Alcatel 3V

Een mid-range toestel met toch prima mogelijkheden aan boord; zo kunnen we de Alcatel 3V het beste omschrijven. De smartphone is voorzien van een 6,0 inch Full-HD+ beeldscherm (2160 x 1080 pixels) en is vervaardigd uit metaal. Onder de motorkap ligt een MediaTek MT6737 quad-core processor, aangevuld met 2GB RAM en 16GB aan geheugen. Voor het maken van foto’s is er aan de achterzijde een dual-camera (16MP+2MP) en aan de voorzijde een 8 megapixel camera te vinden.

De Alcatel 3V heeft een vingerafdrukscanner aan de achterzijde en heeft net als de ‘5’ een 3000 mAh accu. Het opladen gaat middels de Micro-USB poort. Het toestel kan overweg met zowel 2.4 GHz als 5 GHz netwerken overweg. Alcatel voorziet de 3V van Android 8.0 Oreo en levert het toestel in de kleuren zwart en blauw voor 149,99 euro. Ook dit toestel ligt vanaf het tweede kwartaal in de winkel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Alcatel 3X

Alcatel 3X

Dan is er ook nog de Alcatel 3X die is gepresenteerd door de fabrikant. Ook dit toestel heeft een 6,0 inch Full-HD beeldscherm en beschikt over een MediaTek MT6739V quad-core processor met een rekensnelheid van 1.5 GHz. De smartphone draait op Android 7.1 Nougat met de eigen Alcatel-skin. Aan boord is een 3000 mAh accu die middels Micro-USB opgeladen kan worden. Wat verder opvalt is de dual-camera met daaronder de vingerafdrukscanner.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Alcatel 3C

Alcatel 3C

De Alcatel 3C werd in januari al aangekondigd. Dit is een toestel met een 6,0 inch HD+ beeldscherm, vingerafdrukscanner aan de achterzijde en een metalen finish. Er is een vingerafdrukscanner, 8 megapixel camera, 3000 mAh accu en een quad-core processor. Alcatel levert het toestel met 1GB RAM, 16GB opslagruimte en Android Nougat. Voor het toestel betaal je 119,99 euro en hij is vanaf maart te koop in Nederland, in het blauw en zwart.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel