Alcatel lanceert Alcatel 1-serie met Android Go en prijs onder de 100 euro

Fabrikant heeft het begin van het Mobile World Congress van 2018 afgetrapt met haar aankondiging. In de Spaanse stad Barcelona heeft het merk een groot aantal nieuwe toestellen aangekondigd, waaronder de 1-serie. Deze kenmerkt zich door een betaalbare prijs en er zit zelfs een Android Go-toestel bij.

Alcatel 1-serie

De Alcatel 1X is ook aangekondigd tijdens de persconferentie. Dit toestel is de meest goedkope smartphone van Alcatel en heeft een prijskaartje van minder 100 euro. Tevens is dit het eerste Android Go toestel van Alcatel, gebaseerd op Android 8.1 Oreo. Android Go is een aangepaste versie van Android voor minder krachtige toestellen. Daarbij is de telefoon gewoon voorzien van 4G-ondersteuning.

Alcatel heeft de 1X voorzien van een 5,3 inch display met een resolutie van 960 x 480 pixels en een beeldverhouding van 18:9. Er is 1GB RAM en 16GB opslagruimte en dit is uit te breiden met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Foto’s maken kan met de 8 megapixel camera met autofocus of 5 megapixel front-camera.

De accucapaciteit bedraagt 2460 mAh en in minder dan 3,5 uur is de accu weer volgeladen via de Micro-USB poort. Daarbij is het toestel uitgerust met een MediaTek MT6739 quad-core processor die een rekenkracht levert van maximaal 1.28 GHz. Voor de liefhebbers van muziek is er ook een FM-radio aan boord van de Alcatel 1X. Het toestel ligt voor 99,99 euro in het blauw en zwart in de winkel vanaf het tweede kwartaal.

Alcatel 1C

Alcatel 1C

Voor 90 euro heb je de Alcatel 1C in huis. Dit is een toestel met een metalen body en heeft ook een beeldverhouding van 18:9. Bij de Alcatel 1C is er een 5,3 inch display met een resolutie van 960 x 480 pixels. Goed om te weten is dat het toestel enkel ondersteuning heeft tot het 3G-netwerk. Foto’s maken kan met de 8MP camera of de 5MP camera; beide camera’s hebben een flitser aan boord.

Alcatel heeft er voor gekozen om het toestel te voorzien van Android Nougat. De telefoon is zelfs voorzien van een vingerafdrukscanner, en dat is uniek voor een toestel in deze prijsklasse. Er is 1GB RAM, 16GB opslagruimte, een 2460 mAh accu en er is een MediaTek MT6780M 1.3 GHz quad-core processor.

Voor de Alcatel 1C heb je keuze uit de kleuren Metal Black en Metal Blue. De adviesprijs is 89,99 euro en ook dit toestel komt in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel