Alcatel Idol 4 en Idol 4S met erg strak design bereiken Nederland

Alcatel heeft twee smartphones uitgebracht in ons land. Tijdens het Mobile World Congress eerder dit jaar, werden de Idol 4 en Idol 4S gepresenteerd. Beide smartphones liggen nu in de Nederlandse winkels en zijn voorzien van een stijlvol design en uitgebreide mogelijkheden.

Alcatel Idol 4(S)

De Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn vanaf nu verkrijgbaar. De smartphones hebben allebei een stijlvol, glazen design maar verschillen wel voor een deel van elkaar. Zo is de Alcatel Idol 4 voorzien van een 5,2 inch Full-HD display en heeft de 4S een 5,5 inch AMOLED display met 2K-resolutie (2560 x 1440 pixels).

Alcatel Idol 4 4S

De toestellen draaien op Android 6.0 Marshmallow en Alcatel heeft veel aandacht besteed aan de geluidskwaliteit met de dual stereo speakers. Het bedrijf heeft hiervoor samengewerkt met JBL en Wave. Met de handige ‘Boom Key’ toets kan je razendsnel foto’s maken terwijl het toestel is uitgeschakeld. Maar deze toets heeft nog veel meer te bieden.

Camera en geheugen

Alcatel heeft de Idol 4 voorzien van een octa-core processor met een rekenkracht van viermaal 1.7 GHz en viermaal 1.2 GHz. Er is verder 3GB RAM-geheugen en 16GB interne opslagruimte, wat uit te breiden is met een geheugenkaart. Er is een 13 megapixel camera en een 8 megapixel front-camera.

Alcatel Idol 4 Boom key

Bij de Idol 4S vinden we een octa-core processor met een rekenkracht van viermaal 1.8 GHz en viermaal 1.4 GHz. Ook de 4S heeft 3GB werkgeheugen, maar biedt 32GB interne opslagruimte wat uitbreidbaar is. Aan de achterzijde van de Idol 4S is een 16 megapixel camera geplaatst en een 8 megapixel front-camera.

VR

Het verkooppakket van de Idol 4 Plus is niet enkele een verpakking, maar kan tevens gebruikt worden als VR-headset. De Alcatel Idol 4 Plus is verder identiek aan de Idol 4, maar biedt wel dual-sim. De accu van de Idol 4 heeft 2610 mAh aan capaciteit. Bij de 4S is dit iets meer en vinden we een accu van 3000 mAh.

Kopen

De Alcatel Idol 4 en Idol 4S zijn verkrijgbaar bij verschillende webwinkels voor respectievelijk rond de 400 euro voor de 4S en 280 euro voor de 4. Een overzicht met actuele prijzen vind je op de Idol 4 en Idol 4S pagina via onderstaande buttons. Daar vind je ook gerelateerde nieuwsberichten en specificaties.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel