Alcatel 3, 3L en 1S voor Nederland aangekondigd op MWC: ook vouwbare telefoon

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Alcatel drie nieuwe smartphones aangekondigd voor de Nederlandse markt. De smartphones worden geplaatst in de 1- en 3-serie en komen ook naar Nederland. Het betreft de Alcatel 1S, 3 en 3L. Tevens zien we de eerste foldable smartphone van TCL.

Alcatel op MWC 2019

TCL, de fabrikant van onder andere Alcatel-toestellen heeft voor de Nederlandse markt drie toestellen klaarstaan; de Alcatel 1, 3 en 3L. Van de week doken er van nog meer toestellen details op, maar die komen zover bekend niet naar ons land.

Alcatel 3

 

Alcatel 3

Een stijlvol design; dat heeft de Alcatel 3 (2019) wel. Deze telefoon heeft een 5,9 inch HD+ beeldscherm met een kleine druppel-notch bovenin. Je kunt niet alleen gebruik maken van gezichtsherkenning, er is ook een vingerafdrukscanner aanwezig op het toestel. Deze vingerafdrukscanner kan niet alleen gebruikt worden voor het ontgrendelen, maar ook om snel je favoriete app op te starten. De Alcatel 3 wordt geleverd met Android Oreo, maar krijgt een upgrade naar Android Pie. Verder is er een 3500 mAh accu en Snapdragon 439 octa-core processor.

TCL levert de Alcatel 3 2019 met 3GB RAM en 32GB (uitbreidbare) opslagruimte. Voor het maken van foto’s gebruik je de 13MP + 5MP dual-camera of 8MP front-camera. De Alcatel 3 kost 159 euro (3/32GB) of 189 euro (4/64GB) en komt in het blauw en zwart op de markt. Dit zal gebeuren in het tweede kwartaal van 2019.

Alcatel 3L

Alcatel 3L

De Alcatel 3L (2019) is een smartphone welke ook draait op Android Oreo. Echter, TCL heeft al toegezegd dat deze smartphone de update naar Android Pie zal krijgen. De telefoon krijgt een 5,9 inch HD+ beeldscherm met een kleine notch waarin de front-camera is geplaatst. De 3L heeft een Snapdragon 429 quad-core processor en een 3500 mAh accu. Aan boord is 2GB RAM en 16GB opslagruimte wat uit te breiden is met een geheugenkaart.

Er is een dual-camera van 13MP + 5MP en een 8MP front-camera. De Alcatel 3L verschijnt in het tweede kwartaal op de markt in het blauw en zwart, voor 139 euro.

Alcatel 1S

Alcatel 1S

De Alcatel 1S draait vanuit de doos direct op Android 9 Pie. Daarbij heeft het toestel een 5,5 inch HD+ beeldscherm met daarboven een 5 megapixel front-camera. Aan de achterzijde is er een 13MP + 2MP dual-camera aanwezig. Ook bij de 1S is er Face Key (gezichtsherkenning) en een vingerafdrukscanner aanwezig. De telefoon wordt aangedreven door een Spreadtrum SC9863 octa-core processor, 3GB RAM en 32GB intern geheugen. Ook de Alcatel 1S verschijnt in het tweede kwartaal in blauw en zwart, voor een bedrag van 109 euro.

Vouwbare smartphone

Daarnaast liet TCL haar eerste vouwbare smartphone zien; prototypes, waarover eigenlijk verder nog niets bekend is. Deze zou ook pas in 2020 moeten verschijnen en zou deze niet zo duur als de Galaxy Fold of Huawei Mate X moeten zijn. Het is niet bekend of de toestellen onder de vlag van Alcatel uitgebracht worden of onder een andere aan TCL-gelieerde naam zoals BlackBerry. De collega’s van The Verge maakte daar onderstaande video van;

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel