LG X-serie aangekondigd met: X Cam en X Screen

LG heeft in afwachting van het Mobile World Congress in Barcelona volgende week de nieuwe LG X-serie aangekondigd. Eerder werd de K-serie al gelanceerd en met de X-serie zet LG twee mid-end smartphones neer. De toestellen krijgen de namen LG X Screen en LG X Cam.

LG X-serie

Aanstaande zondag zal LG voorafgaand aan het Mobile World Congress de LG G5 aankondigen. Vandaag heeft het Koreaanse merk alvast twee mid-end smartphones aangekondigd die we ook zullen zien liggen op het MWC. Enkele maanden geleden kwam het merk met de LG K-serie. De LG X-serie omvat de LG X Cam en LG X Screen.

LG X Cam

LG X Cam

De LG X Cam is een smartphone waarbij het scherm en de (dubbele) camera hoog in het vaandel staan. De LG X Cam is voorzien van een 5,2 inch full-HD display, een 1.14 GHz octa-core processor, een 13 megapixel camera met 5 megapixel camera aan de achterzijde en een front-camera met een resolutie van 8 megapixel. Dankzij de dubbele camera aan de achterzijde moet je nog mooiere foto’s kunnen maken. Het toestel biedt verder een 2520 mAh accu en er is 16GB intern geheugen. Opvallend is dat de LG X Cam draait op Android 6.0 Marshmallow met daar over de eigen LG UX Skin.

LG X Screen

LG X Screen

Het tweede toestel uit de LG X-serie is de LG X Screen. Deze smartphone is voorzien van een tweede beeldscherm boven het scherm, net als bij de LG V10 het geval is. Hier kunnen bijvoorbeeld notificaties, meldingen en de tijd worden afgelezen zonder dat het gehele scherm geactiveerd hoeft te worden. Het HD-scherm van de LG X Screen zelf meet 4,93 inch terwijl het tweede scherm 1,76 inch telt. Er is een 1.2 GHz quad-core processor, een 13 megapixel camera, een 8 megapixel front-camera en ook hier vinden we Android 6.0 Marshmallow.

Verkrijgbaarheid

Volgende maand moeten de toestellen verkrijgbaar zijn op de Europese markt. De prijzen voor de twee toestellen zijn helaas nog niet bekend gemaakt. Alle informatie over de toestellen vind je via onderstaande buttons op de toestelpagina’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel