Archos Diamond 2 Note en Diamond 2 Plus: zeer uitgebreide, betaalbare smartphones aangekondigd

De Franse fabrikant Archos pakt flink uit deze week. In de week voor het Mobile World Congress heeft het merk al meerdere toestellen aangekondigd. Nu presenteert het bedrijf ons de Archos Diamond 2 Note en Diamond 2 Plus met erg interessante specificaties en Android 6.0 Marshmallow.

Archos

Archos kwam deze week met meerdere persberichten naar buiten. Zo zullen we op het Mobile World Congress de Archos 50d Oxygen gaan zien en ook drie Marshmallow tablets zullen gepresenteerd worden onder de naam Oxygen. Archos heeft nu nog twee toestellen in pijplijn zitten; de Archos Diamond 2 Plus en Archos Diamond 2 Note.

Archos Diamond 2 Note

Archos Diamond 2 Note

De Archos Diamond 2 Note is een opvallende smartphone met een 6,0 inch beeldscherm. De resolutie van het IPS display betreft 2K en daarnaast is er 3GB werkgeheugen, 32GB intern geheugen en een Helio X10 2.0 GHz octa-core processor. De Archos Diamond 2 Note bevat een 3610 mAh accu die ondersteuning biedt voor snel opladen. Foto’s kan je schieten met de 16 megapixel camera of met de 8 megapixel front-camera; je kan ook filmen in 4K-resolutie met de Archos Diamond 2 Note.

De metalen behuizing van de Diamond 2 Note met de daarbij horende vormgeving doet ons denken aan een toestel van HTC. Archos trekt met de Diamond 2 Note alles uit de kast; het toestel zal draaien op Android 6.0.1 Marshmallow en vanaf mei voor 349,99 euro in de winkel liggen.

Archos Diamond 2 Plus

Archos Diamond 2 Plus

Een andere smartphone die we zullen gaan zien is de Archos Diamond 2 Plus. Deze smartphone is uitgerust met een 5,5 inch IPS Full-HD scherm met 2.5D ronding voor een betere kijkhoek. Onder de motorkap is er een Helio P10 octa-core processor aanwezig, 4GB werkgeheugen en 64GB interne opslagruimte. De metalen behuizing doet denken aan de Honor 7.

Tevens is er een 20.7 megapixel camera met Sony-sensor, een 8 megapixel front-camera met flitser en is er aan de onderzijde een Micro-USB Type-C. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Archos de Diamond 2 Plus voorzien van een vingerafdrukscanner en Android 6.0 Marshmallow. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh. In mei moet de Archos Diamond 2 Plus in de winkel liggen voor 299 euro.

Alle informatie

Wil je alle informatie over de Archos Diamond 2 Note en Archos Diamond 2 Plus? Dan vind je via onderstaande buttons alle specificaties en nieuwsberichten rondom deze twee toestellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel