LG Friends: aanvullende accessoires en gadgets voor de LG G5

Naast de LG G5 heeft LG ook een serie accessoires en gadgets aangekondigd onder de gezamenlijke naam ‘LG Friends’. Naast een Bluetooth luidspreker en een controller zijn er nog vier andere gadgets bekend gemaakt waarmee je nog meer plezier uit de smartphone kunt halen.

LG Friends accessoires en gadgets

Tijdens de persconferentie van LG is naast de LG G5 een reeks unieke accessoires aangekondigd waarvan een aantal exclusief gemaakt zijn voor de LG G5. De volgende zes gadgets kun je binnenkort in de winkel verwachten, en van een aantal producten komen later meer details zo heeft LG beloofd.

LG Friends

H3 van B&O Play

De H3 is een setje headphones van hoge kwaliteit met ondersteuning voor 32-bit geluid. Dit accessoire is geschikt voor iedere LG smartphone. Voor dit product heeft LG een partnerschap gesloten met Bang & Olufsen.

360 CAM

De 360 CAM is een camera weer mee je 360-graden beelden kunt vastleggen. Hiervoor maakt de camera gebruik van twee 13 megapixel sensoren met een breedbeeld lens. Om het geheel aan te sturen is er een 1200 mAh batterij en 4 gigabyte aan opslagruimte beschikbaar.

Verder kun je opnames maken in een manuele modus en ondersteund de 360 CAM video opnames in de 2K resolutie. Ook kan er 5.1 geluid worden opgenomen middels de accessoire die over 3 microfoons beschikt. Materiaal kan later geupload worden naar YouTube en Google Maps.

360 VR

Dit jaar staat virtual reality extra in de belangstelling, zo ook bij LG, want met de 360 VR kun je je LG G5 voorzien van een virtual reality bril. Om het draaggemak te vergroten kun je de bril makkelijk opvouwen en meenemen.

Tone Platinum

De Tone Platinum is een Bluetooth luidspreker met geluidskwaliteit van Harman Kardon, een gerenommeerd merk als het gaat om hoge kwaliteit audiosystemen. De luidspreker heeft ondersteuning voor het aptX HD codec wat betekend dat dit systeem 24-bit lossless audio ondersteund.

Smart controller

De Smart controller is letterlijk een controller voor drones, ook kun je op de LG G5 real-time video bekijken welke je van de drone krijgt terug gestuurd. Echter is over dit accessoire nog niet heel veel bekend en verwachten we hierover binnenkort meer informatie te krijgen.

Alle accessoires werken samen met een applicatie die LG heeft ontwikkeld; de zogeheten Friends Manager app detecteert welke accessoires zich in de buurt van de smartphone bevinden. Na het maken van een verbinding met een van de LG Friends accessoires kun je aan de slag.

Lees ook

Reageer op dit artikel