Gerucht: ‘Android N bevat misschien geen app drawer meer’

Google zou plannen hebben om de app drawer, het lijstje waarin je al je applicaties kunt vinden en doorheen kunt scrollen, overboord te gooien. Daarmee zou Google een fundamentele wijziging doorvoeren in haar Android besturingssysteem.

Android N zonder app drawer?

Twee bronnen hebben tegen Android Authority bevestigd dat huidige Android N builds geen app drawer meer bevatten. Het is natuurlijk goed mogelijk dat de app drawer weer terug komt in volgende builds, maar de stap is op zijn minst opvallend te noemen. In Android Marshmallow kreeg het standaard applicatie menu al een flinke wijziging, door de lijst verticaal te laten scrollen.

Google Now Launcher nieuw

Met het verwijderen van de app drawer zullen applicaties op het homescreen worden weergegeven. Op waarschijnlijk dezelfde manier als Huawei momenteel doet in haar Emotion UI interface. In EMUI is namelijk geen lijst van apps te vinden zoals bijvoorbeeld op Samsung, Sony of huidige Nexus devices.

Huawei G8

De builds van Android N zijn nog verre van voltooid en nog niet publiekelijk beschikbaar. Het is afwachten geblazen tot het aanstaande Google I/O 2016 waar we waarschijnlijk veel meer informatie te weten komen over de nieuwe Android versie.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel