Sony Xperia X-serie aangekondigd: metalen smartphones met geavanceerde camera

Sony heeft op het Mobile World Congress de nieuwe Sony Xperia X-serie aangekondigd. Deze smartphones moeten de beste fotokwaliteit leveren en een lange accuduur garanderen. Daarnaast zijn ook de Sony Xperia XA en Sony Xperia X Performance aangekondigd en hebben ook deze toestellen veel te bieden. Opvallend is dat er gebruik gemaakt wordt van een metalen behuizing.

Sony Xperia X-serie

De Sony Xperia X past perfect in je hand, is stijlvol vormgegeven en voorzien van de beste camera-functies en een goede accu. Deze zin omvat de persaankondiging van Sony op het Mobile World Congress. De Sony Xperia X zagen we gisteren al in een uitgelekte render, die toen nog de codenaam Sony Xperia PP10 meekreeg.

Sony Xperia X
Sony Xperia X

Sony Xperia X

Sony heeft de Sony Xperia X voorzien van een metalen design. Tevens is er een 5,0 inch Full-HD display aan de voorzijde, een 23 megapixel aan de achterzijde en een 13 megapixel front-camera. Aan de zijkant is net als bij de Sony Xperia Z5 voorzien van een vingerafdrukscanner waarmee je onder andere het toestel kunt ontgrendelen. Onder de motorkap is een Snapdragon 650 processor geplaatst. De accu heeft een capaciteit van 2620 mAh.

Sony Xperia X
Sony Xperia X

De camera kreeg de meeste aandacht tijdens de persconferentie. Niet alleen overdag, maar ook in omgevingen met weinig licht moet de Sony Xperia X de beste foto’s schieten. Dankzij de vernieuwde manier van focussen. Dankzij de nieuwe hybride autofocus die afkomstig is van de Sony camera’s kan het onderwerp nauwkeurig gevolgd worden en kunnen de bewegingen voorspeld worden om zo bewogen foto’s te voorkomen.

De batterij moet volgens Sony twee dagen meegaan. Hiervoor heeft Sony verder de hardware en software op elkaar afgestemd om zo de gebruiker alles uit de accu te laten halen. Van de zomer moet de Sony Xperia X uitgebracht worden in de kleuren roze, wit-zilver, zwart en goud. Daarbij wordt ook de vernieuwde stijlvolle cover op de markt gebracht waarmee het toestel beschermd kan worden.

Sony Xperia X Performance
Sony Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance

De tweede smartphone uit de Xperia X-reeks is de Sony Xperia X Performance. Deze smartphone heeft dezelfde specificaties, maar is onder de motorkap anders. De processor betreft in de Sony Xperia X Performance een Qualcomm Snapdragon 820.

Sony Xperia XA

De Sony Xperia XA is voorzien van een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel aan de voorzijde. De processor van dit toestel betreft een MediaTek Helio P10 octa-core. Daarnaast heeft het 5,0 inch display van de Sony Xperia XA een resolutie van 720 pixels en loopt dit scherm tot aan de randen door. De vingerafdrukscanner en de stereo-speakers die op de andere twee toestellen wel aanwezig zijn, zijn bij de Xperia XA niet aanwezig.

Sony Xperia XA
Sony Xperia XA

Alle drie de toestellen van Sony worden uitgerust met Android 6.0 Marshmallow met de nieuwste versie van Sony’s eigen skin. Deze is voor Marshmallow helemaal vernieuwd en werkt nog beter, sneller en bevat minder overbodige dingen. Een prijs is nog niet bekend gemaakt door Sony.

Via onderstaande buttons kom je alles te weten qua specificaties over de Sony Xperia X-serie toestellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel