Linguee: gratis offline woordenboek-app uitgebracht voor Android

Linguee brengt vandaag haar Android-app uit. Linguee is het online woordenboek en de Android-app brengt het woordenboek naar de smartphone en tablet. De applicatie is volledig gratis te gebruiken en is vrij van advertenties. Daarnaast kan de Linguee app ook offline gebruikt worden. Erg handig!

Linguee app

De Linguee app is vanaf vandaag beschikbaar voor Android. In de app vind je het woordenboek die zowel met als zonder internetverbinding is te gebruiken. Hierdoor is de app ook erg handig voor in het buitenland. Met de Linguee app kan je het Nederlands naar het Engels vertalen en vice versa. Daarnaast kan je ook het Engelse woordenboek gebruiken voor vertalingen van en naar het Duits, Russisch, Frans, Spaans, Chinees, Italiaans, Portugees en Japans. Wel kan je met de Nederlandse taal gebruik maken van vertalingen.

Woordenboek

Je kunt de zoekfunctie gebruiken door te typen of middels een spraakopdracht. Na het ingeven van je zoekopdracht zoekt de app door de verschillende bronnen en krijg je de resultaten voorgeschoteld. Je krijgt de betekenis te zien van een woord en verschillende voorbeeldzinnen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de uitspraak te beluisteren van het woord, voorbeelden te bekijken en de tekst te kopiëren. Vanuit een website of andere app kan je ook een woord met de Linguee app delen en zo het woord in de woordenboek-app opzoeken.

Downloaden

Linguee laat weten dat de applicatie zorgvuldig is opgebouwd samen met 400 lexicografen. Hierdoor wil Linguee de hoogste kwaliteit garanderen. De Linguee app voor Android is vanaf nu gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Woordenboek Engels - Linguee
Woordenboek Engels - Linguee
Ontwikkelaar: DeepL SE
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel