Dikke Van Dale app: 15e editie van digitaal woordenboek verschenen

In de Google Play Store is de 15e editie van het Van Dale Groot Woordenboek van de Nederlandse taal verschenen. De woordenboek-app voor Android geeft gebruikers een groot aantal mogelijkheden. De app van Van Dale is niet alleen educatief, maar ook nog leuk door een aantal spelletjes die in de Dikke Van Dale app te vinden zijn.

Dikke Van Dale app

In de digitale versie van de Dikke Van Dale vind je meer dan 242.000 woorden, ongeveer 327.000 betekenissen en meer dan 140.000 voorbeelden. De 15e editie bevat 18.000 nieuwe woorden en ook nieuwe betekenissen, voorbeeldzinnen, uitdrukkingen en citaten. Ook wordt er bij een aantal woorden verduidelijking toegevoegd middels taalweetjes en lijntekeningen. Volgens Van Dale is de zoekfunctie erg verbeterd dankzij de 80.000 extra woordsamenstellingen en slimme herkenning.

De Dikke Van Dale woordenboek-app geeft je de mogelijkheid om met de Woordentrainer jezelf te overhoren. Daarnaast kan je drie verschillende spelletjes spelen in de app; galgje, raad het woord en raad het plaatje. Je kunt iedere dag kennis maken met een nieuw woord met de functie ‘Elke dag een woord’.

De app Dikke Van Dale kan volledig offline gebruikt worden, waardoor er geen internetverbinding noodzakelijk is. Goedkoop is de digitale versie van de Dikke Van Dale niet; de applicatie kost je eenmalig zo’n 80 euro.

Dikke Van Dale
Dikke Van Dale
Ontwikkelaar: Van Dale Uitgevers
Prijs: € 79,99
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel