Koningsdag 2016: 6 handige apps voor je smartphone

Op 27 april is het Koningsdag 2016. Op deze dag komen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan in de stad Zwolle. Door heel Nederland zijn er tal van activiteiten, festivals en optredens. DroidApp zet zes handige Koningsdag 2016 apps voor je op een rij, zodat je helemaal voorbereid bent.

Koningsdag 2016 apps

Hoewel het weer niet al te best zal worden tijdens Koningsdag, is er keuze uit tal van activiteiten, optredens, vrijmarkten, festivals en andere bezigheden. DroidApp zet voor Koningsdag 2016 interessante apps voor je op een rij die niet alleen leuk kunnen zijn, maar ook juist heel praktisch.

Koningsdag Zwolle

Koningsdag Zwolle route

Wil je de Koninklijke familie in het echt bewonderen? Dit jaar komen ze aan in Zwolle. Om 11:00 uur zal het feest beginnen en via de Koningsdag Zwolle app kan je direct zien welke activiteiten er op de planning staan. Je kan de route van de Oranjes raadplegen en zien waar ze in Zwolle zullen komen. Ook vind je in de app nuttige informatie over bijvoorbeeld faciliteiten, eten en drinken, vervoer en geldautomaten.

Koningsdag 2019
Koningsdag 2019
Ontwikkelaar: LinkItAll
Prijs: Gratis

Koningsdag 2016

Koningsdag 2016 app

De app Koningsdag 2016 geeft je inzicht in de activiteiten die er op de planning staan op 27 april. In de app vind je de evenementen verspreid over Nederland. Mis je een evenement? Dan kan je die via de applicatie nog toevoegen. In de applicatie vind je verder nieuws rondom Koningsdag en vind je de feed van het Koninklijk Huis.

NS Reisplanner Xtra

NS Reisplanner Koningsdag

Omdat veel steden overvol zijn met kraampjes, evenementen en activiteiten, is het vaak de trein waarmee je je het beste kunt verplaatsen op Koningsdag. Op die dag rijdt de NS de zogenoemde ‘Oranjedienstregeling’. Via de NS Reisplanner Xtra app kan je precies zien of je trein rijdt, of hij vertraging heeft en of er wijzigingen zijn in de dienstregeling omtrent Koningsdag. Je kunt van tevoren al bekijken welke veranderingen er gaande zijn op het spoor, zodat je goed voorbereid op stap gaat. Maak je op deze dag vooral gebruik van de bus? Dan is de app OVinfo een aanrader.

NS
NS
Prijs: Gratis

Weer op Koningsdag

wetterapp weer buienradar

Wil je je spulletjes verkopen, maar kan er ieder moment een bui aankomen? Met de juiste weer-app kan je precies zien wanneer het weer droog wordt. Uit de grote weer-app test kwam Weer & Buienradar als beste uit de bus. Deze applicatie laat je het weer tot op het uur nauwkeurig zien. Altijd handig, ook voor na Koningsdag.

EHBO – Rode Kruis

EHBO Rode Kruis app

Hopelijk heb je deze applicatie niet nodig, maar wellicht komt de EHBO app absoluut van pas. Met de EHBO app kan je snel een AED-locatie vinden in de buurt van je huidige locatie. Tevens vind je in de app ook tips wat je in geval van bepaalde noodgevallen moet doen en kan je je huidige locatie direct doorgeven bij het bellen naar alarmnummer 112.

EHBO - Rode Kruis
EHBO - Rode Kruis

Periscope

Periscope

Wil je met de rest van Nederland (of de wereld) delen hoe jij Koningsdag viert? Met de app Periscope kan je snel en gemakkelijk een livestream starten. Terwijl jij alles vastlegt, kunnen je vrienden op je video reageren. Handig als de rest van je vrienden door het hondenweer thuis blijft en jij toch je plezier wilt delen.

Periscope - live video
Periscope - live video
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+

Bekijk ook: Vlaginstructie app: wanneer mag de vlag uit?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel