MyPermissions geeft grip op je privacy: welke apps gebruiken welke gegevens?

Privacy is iets wat we allemaal belangrijk vinden. De ene gebruiker hecht er meer waarde aan dan de andere gebruiker. Met de app MyPermissions krijg je duidelijk te zien welke gegevens door welke apps gebruikt worden. Het is goed om hier bewust van te zijn, want waarom zou een weer-app toegang moeten hebben tot je contactpersonen?

MyPermissions

Een leuke app gezien in de Play Store? Grote kans dat je niet altijd -goed- kijkt welke rechten de app zich toe-eigent. Je gegevens kunnen in het ergste geval voor de meest bizarre doeleinden gebruikt worden, zonder dat je dit direct door hebt. Omdat je een applicatie graag wilt gebruiken, download je de app toch maar en klik je snel door het installatie-proces. Op dat soort momenten kan de app MyPermissons van pas komen.

MyPermissions

Gegevens en data

De naam van de app MyPermissions geeft al een idee van wat de applicatie doet. Het scant de geïnstalleerde applicaties op je telefoon of tablet, en laat zien welke apps de meeste permissies vragen. Daarnaast kan je aangeven dat de applicatie ook bij nieuwe installaties mag controleren op permissies om zo het risico te verkleinen.

De mate van risico wordt aangegeven met verschillende kleuren. Bij een rood uitroepteken heeft de app veel rechten, bij een groen uitroepteken is het risico minimaal. De apps die daar tussenin zitten worden gekenmerkt met een licht rood n oranje uitroepteken. Wanneer er op een app getikt wordt, krijg je te zien welke rechten de app precies heeft. Gebruikt de app je locatie? Heeft het toegang tot je adresboek, of mag de app snuffelen tussen je foto’s? Je krijgt het allemaal te zien in MyPermissions.

(On-)betrouwbare apps

MyPermissions geeft je de mogelijkheid om middels de knop ‘trust’, de applicatie te markeren als betrouwbaar. Is het moeilijk de rechten van een app logisch te verklaren, dan kan je via hetzelfde venster ook direct een applicatie verwijderen van je smartphone. Houd er rekening mee dat deze app geen beschermer is om rechten te beperken. Dit kan via het menu met instellingen > applicaties vanaf Android 6.0 Marshmallow.

Downloaden

Mocht je ook benieuwd zijn naar welke gegevens inzichtelijk zijn voor welke app? Download dan MyPermissons via onderstaande button uit de Google Play Store.

MyPermissions Privacy Cleaner
MyPermissions Privacy Cleaner
Ontwikkelaar: MyPermissions
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel