Magic Applock: bescherm je gegevens met handige app

Met de handige app Magic Applock – Privacy Wizard kan je je gegevens beschermen. Je kunt applicaties die je geïnstalleerd hebt een blokkade geven, maar er zijn meer mogelijkheden. Magic Applock heeft alles in huis om je privacy te waarborgen en je telefoon te beschermen tegen nieuwsgierige vrienden.

Magic Applock

Niet iedereen gebruikt een code op zijn of haar telefoon om deze te blokkeren. Zo kun je dus tegen het probleem aanlopen dat wanneer anderen je telefoon in handen hebben, verschillende apps openen en van alles doorlezen wat er op jouw smartphone aanwezig is. Dit probleem is natuurlijk ook aanwezig wanneer je je telefoon ontgrendeld  hebt en je telefoon uitleent.

Met Magic Applock zijn alle apps gemakkelijk af te schermen. Je dient een code in te geven om in de app te komen en vervolgens kan je zelf een keuze maken welke apps je af wilt gaan schermen. Wil je bijvoorbeeld WhatsApp blokkeren voor anderen, maar mag iedereen je weer-app openen, dan kan je dat gemakkelijk instellen.

Privacy Wizard

In Magic Applock kan je kiezen voor verschillende manieren om apps af te schermen, namelijk:

  • Onbekende beller: deze laat een neppe telefoonoproep zien waardoor het lijkt alsof je gebeld wordt.
  • Met de vingerafdrukscanner; waarbij de app vraagt om een vingerafdruk.
  • Een foutmelding van de app treedt op, waardoor de ander denkt dat de app niet geopend kan worden.
  • Voice activering; een scherm wordt getoond waarbij de opdracht wordt gegeven om het scherm te activeren met je stem.

Als extra beveiliging kun je ervoor zorgen dat wanneer je deze melding krijgt ook nog een pincode moet invoeren of een patroon moet tekenen. Zodra dit gedaan is kun je de app openen. Alles is gemakkelijk in te stellen waardoor het een erg gebruiksvriendelijke app is. Daarnaast is Magic Applock ook nog eens gratis te downloaden uit de Play Store.

Magic Applock | Privacy Wizard
Magic Applock | Privacy Wizard
Ontwikkelaar: AnchorFree GmbH
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel