Volledige versleuteling smartphone data verplicht bij nieuwe Android-toestellen

In het Android Compatibility Definition document staat een alinea waarin fabrikanten worden opgedragen encryptie volledig in te schakelen. De volledige versleuteling is niet nieuw in het document maar wel dat fabrikanten nu verplicht zijn het standaard aan te zetten.

Volledige versleuteling

Fabrikanten moeten er voor zorgen dat hun nieuwe smartphones voldoen aan de eisen van dit document. Smartphone fabrikanten zijn nu verplicht om hun toestellen met Android 6.0 Marshmallow uit te rusten met volledige schijf encryptie. Dat ontdekte Androidpolice, die het document onderzocht heeft.

In het document is de volgende alinea opgenomen waarin wordt vermeld aan welke specificaties de encryptie moet voldoen en met welke snelheid dit versleutelen minimaal moet gebeuren.

For device implementations supporting full-disk encryption and with Advanced Encryption Standard (AES) crypto performance above 50MiB/sec, the full-disk encryption MUST be enabled by default at the time the user has completed the out-of-box setup experience.

De Nexus 9 tablet en Nexus 6 beschikken al over dergelijke versleuteling. Toch zijn er ook geluiden te horen dat de versleuteling voor performance problemen zou zorgen. Hoewel dit versleutelen rekenkracht kost weegt het natuurlijk niet op tegen de extra beveiliging die volledige schijf encryptie biedt.

Bron: Androidpolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel