DroidApp Vandaag: het nieuws van 19 mei en Google I/O (2)

Vandaag was de tweede dag van Google I/O en ook was er veel nieuws te melden. In ‘DroidApp Vandaag’ vatten we de dag nog even samen met het nieuws. Wat mag je niet gemist hebben en wat is er vandaag in Android-land gebeurd? We zetten het voor je op een rij.

DroidApp Vandaag: 19 mei 2016

Gisteren was de grote dag dat Google nieuwe producten aankondigde. Al het nieuws van gisteren vind je in onze Google I/O samenvatting. Vandaag hebben we weer veel nieuws geplaatst en het kan zomaar zijn dat je niet voor alle berichten de tijd had. Je hoeft echter niks te missen, want we hebben van vandaag een mooie samenvatting met het nieuws.

Google I/O 2016

Interessante cijfers

We hebben een overzicht met alle interessante cijfers en feiten van Google I/O. Want weet jij hoeveel zoekopdrachten er iedere maand worden uitgevoerd en hoeveel apps worden er door Android-gebruikers geïnstalleerd? Lees hier het artikel met alle interessante statistieken.

Google Play Ontwikkelaars

Ontwikkelaars

Voor ontwikkelaars heeft Google ook aan alles gedacht. Google bracht gisteren al een speciale applicatie uit en nu zijn er nog twee ontwikkelingen. Zo is er Google Playbook, een applicatie die app-ontwikkelaars helpt met handige tips en gepersonaliseerde content. Tevens is er Android Studio 2.2 waarmee ontwikkelaars sneller kunnen ontwikkelen en gebruik kunnen maken van nieuwe lay-outs.

Google Toetsenbord thema

Google Toetsenbord

Onder de indruk van het nieuwe Google Toetsenbord? Komt dat even mooi uit, want de app Google Toetsenbord is voorzien van thema’s die je zelf kunt personaliseren. Niet alleen voor Android N is nu de toetsenbord-app beschikbaar voor Lollipop- en Marshmallow-devices.

Android TV

Android TV moet het dit jaar helemaal gaan worden. Niet alleen komen er meer fabrikanten met nieuwe Android TV-apparaten, er komen ook een groot aantal nieuwe applicaties beschikbaar. Het meest opvallende nieuws is toch wel de nieuwe set-top box van Xiaomi; de Xiaomi Mi Box. Deze kan content weergeven in 4K. Lees hier er alles over.

Xiaomi Mi Box Android TV header

Apps delen met gezin

In de Google Play Store kunnen we vanaf juli nieuwe functies verwachten. Google zal gebruikers de mogelijkheid geven om betaalde applicaties te delen met gezinsleden. Het gaat hierbij om apps die door een gezinslid al zijn gekocht en niet door andere familieleden gekocht hoeven worden. Ontwikkelaars moeten deze functie wel toestaan, dit is namelijk niet verplicht.

Voortaan kan je ook inloggen bij je Google-account met je smartphone. Je hoeft dus niet meer je wachtwoord in te voeren. Daarnaast kan je nu de Android N wallpapers downloaden. Maar er is meer nieuws. Dat hebben we voor je hieronder voor je op een rij gezet.

Lees ook

Reageer op dit artikel