Google I/O 2016 in cijfers en andere feiten

Google doet goede zaken met Android, dat blijkt uit de cijfers van de I/O 2016 Keynote van gisteren. Maar ook op andere gebieden waarin Google actief is gaat het goed. DroidApp zet alle cijfers en leuke feitjes uit de Keynote van gisteravond op een rij.

Google I/O 2016 in cijfers

Het Google I/O is een evenement voor ontwikkelaars over de gehele wereld waarin Google nieuwe technieken en software deelt met de wereld. De 2016 editie van I/O is de tiende die Google heeft georganiseerd. De keynote werd bekeken door 7000 aanwezigen in de zaal en miljoenen op de livestream.

Vandaag de dag hebben 3 miljard mensen toegang tot het internet, de grootste groep gebruikers doet dit met een mobiel apparaat. Dat merkt Google aan haar zoekopdrachten, de helft van alle zoekopdrachten komt van deze groep gebruikers. Google Chrome telt maandelijks 1 miljard actieve gebruikers op een mobiel apparaat.

Android

Ook met Android ging het in het afgelopen jaar goed, fabrikanten brachten gezamenlijk iets meer dan 600 nieuwe Android smartphones op de markt. Op alle Android apparaten werden het afgelopen jaar in totaal 65 miljard apps geïnstalleerd.

Dave Burke op Google I/O 2016

Android Wear is nu te vinden op horloges van maar liefst 12 merken zoals LG en Tag Heuer. Android Auto weet haar weg te vinden naar zo’n 100 auto’s en in-car entertainment systemen. Dave Burke liet weten dat we dit jaar nog eens 100 nieuwe stereo’s en modellen kunnen verwachten met Android Auto.

Virtual Reality, Foto’s en Translate

Iedere dag worden er 143 miljard woorden vertaald met de apps en website van Google Translate. Google Translate zelf ondersteunt op dit moment 100 verschillende talen. Maar ook Google Foto’s doet het goed want deze handige foto-app telt 200 miljoen actieve gebruikers per maand. Aan alle foto’s die in de app worden beheerd zijn in totaal 2 biljoen labels gekoppeld, waarvan er 24 miljard selfies zijn.

Met virtual reality hoopt Google dit jaar ook hoge ogen te gooien met Daydream. Voor het eerder uitgebrachte Google Cardboard, zijn in totaal 50 miljoen applicaties geïnstalleerd door alle gebruikers met het bekende stukje karton. Tenslotte heeft Google het afgelopen jaar 25 miljoen Chromecasts weten te verkopen. Met de Chromecast kun je eenvoudig content streamen naar televisies zonder internetverbinding.

Lees ook: DroidApp Vandaag: samenvatting Google I/O 2016

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel